Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Tumbling

Lees Gymtalk! vanaf nu online!

Donderdag 23 februari 2017

Ontvang jij reeds je gepersonaliseerde nieuwsbrief?

Maandag 20 februari 2017

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dat kan!

Gymfed behaalt als eerste sportfederatie het Investors in People-label!

Dinsdag 14 februari 2017

Interview Julie & Tomas van 'The House of Dancing Water'

Dinsdag 13 september 2016

Voormalige topsporters Julie Van Gelder (Acro) en Tomas Thys (Toestelturnen jongens) mogen zich sinds eind juli lid van de cast van ‘The House of Dancing Water” noemen! Deze wervelende show is dé grootste, op water gebaseerde show, ter wereld! Hun eerste performance hebben ze ondertussen al achter de rug en wij wouden toch eens luisteren hoe het daar in het verre Macau (China) allemaal loopt...

JOEPIE de Gymbaknuffel is er!

Woensdag 7 september 2016

Are you next?

Dinsdag 6 september 2016

Zit jij in het middelbaar en turn je in een supertoffe groep? Wil je naast de trainingen ook leuke activiteiten doen samen met anderen? Is jouw trainer cool en wil je in zijn/haar voetsporen treden? Of misschien wil je later wel reporter voor de website, lid van het feestcomité of nog iets anders worden? Dan is WE ARE NEXT zeker iets voor jou!

282 trainers aanwezig tijdens de kick-off van Multi SkillZ for Gym

Dinsdag 6 september 2016

Tussen 21 en 28 augustus werden regionaal 10 opleidingen Multi SkillZ for Gym georganiseerd. 280 trainers uit 72 verschillende clubs waren aanwezig om nieuwe inzichten te verwerven en actief kennis te maken met Multi SkillZ for Gym!

GymJudge@Home vanaf nu beschikbaar!

Vrijdag 2 september 2016

1 september is voor onze jeugd steevast de dag waarop er allerhande nieuwe zaken op hen afkomen. Maar ook voor de juryleden is 1 september zo’n dag, want vandaag lanceren we GymJudge@Home.

Team BELGYM meisjes turnt mooie kwalificatiewedstrijd en laat schitterende indruk na!

Zondag 7 augustus 2016

Vandaag (zondag 7 augustus) was het de beurt aan de meisjes van het Team BELGYM op de Spelen in Rio. Ze mochten meteen aan de slag in de eerste van vijf subdivisies. Onze turnmeisjes turnden een prima wedstrijd zonder grote fouten mee te nemen in de eindscore en verzamelden 167.838 punten. Hoe ver ze hiermee eindigen in de rangschikking weten we pas deze nacht (rond 3.00 uur) als alle vijf de subdivisies zijn afgewerkt.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Nieuwe Belgische records TRA & TU op Groot BK

Woensdag 11 mei 2016

Op het Groot BK werden weer heel wat Belgische records verbroken!

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Anne Leemans springt recordreeks op VK Tumbling!

Maandag 18 april 2016

Nieuwe Belgische records DMT en TU!

Donderdag 7 april 2016

Op het Vlaams kampioenschap DMT vorige week brak Yanto Oenang maar liefst 4 Belgische records! En ook Tachina Peeters zette een nieuw record neer op het EK TU in Valladolid.

Topweekend voor Vlaamse gymnasten!

Maandag 4 april 2016

Afgelopen weekend lieten onze topgymnasten zich opmerken op verschillende internationale competitie.

Update EK TU TRA: Anne Leemans wordt Europees kampioen tumbling bij de juniores! Brons voor Evi Milh!

Zondag 3 april 2016

Van donderdag 31 maart tot zondag 3 april gaat het Europees Kampioenschap Trampoline en Tumbling door in het Spaanse Valladolid. Via deze weg houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze Belgen!

EK Trampoline en Tumbling: Tachina trekt met ambitie naar Spanje

Maandag 28 maart 2016

Onze Belgische Trampoline en Tumbling toppers zijn in volle voorbereiding voor het komende EK in Valladolid. Nu de delegatie gekend is, is de eindsprint definitief ingezet.

Tien Belgen verdedigen onze nationale driekleur in Spanje vanaf 31 maart. Eén van deze toppers is Tachina Peeters (Gymplus). Ze draait al enkele jaren mee met de wereldtop in de discipline tumbling. Meer nog, op haar eerste WK als senior vorig jaar in november haalde ze de finale en mocht ze huiswaarts keren met een prachtige 6de plaats.

Update: Pech voor het GoBELGYM-team, Nina Derwael kwetst zich aan hand

Woensdag 23 maart 2016

Het Belgische meisjesteam bereidt zich momenteel in het Topsportcentrum in Gent voor op de Interland ROU-GER op 3 april in Moeskroen en het Test Event op 15 april in Rio.
Dinsdag 22 maart was echter ook voor de 16-jarige topturnster Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) een off-day.

Algemene Vergadering verkiest leden Raad van Bestuur voor 2016-2020!

Zaterdag 19 maart 2016

Vandaag (zaterdag 19 maart) vond in Gent de Algemene Vergadering van de Gymnastiekfederatie plaats. De 85 aanwezige club (her)verkozen ook de bestuurders voor de beleidsperiode 2016-2020.

Bekende koppen steunen Team BELGYM in rechte lijn naar het Test Event!

Woensdag 16 maart 2016

Na Niels Destadsbader, die mee het startschot gaf van de GO BELGYM campagne, volgden tal van collega-bv’s met eigen versies van hun ‘koprol richting Rio’.

Gym Haacht steunt hun gymnast Rune Hermans op weg naar Rio!

Dinsdag 15 maart 2016

Hoe kan je als club je gymnast steunen op weg naar Rio? Wel door een koprol te maken met alle gymnasten, zoals Gym Haacht dat gedaan heeft!

OTV Nazareth turnt vanaf september 2017 in eigen gymhal!

Vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart werd onder grote belangstelling de plannen bekendgemaakt van de nieuwe turnhal voor OTV Nazareth. Hiermee komt, na jaren werken, een droom in vervulling van bestuur, trainers en gymnasten die eindelijk een einde zien komen aan het jarenlang op- en afbreken van de turntoestellen. Het project is uniek in de regio!

Nieuwe selecties EK TRA op laatste test in Essen!

Vrijdag 4 maart 2016

Op 28 februari ging de laatste selectietest voor het EK trampoline door in Essen. Dit was de laatste kans voor onze toppers om zich te selecteren.

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 februari 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!