Zoeken

Nieuwsberichten

Tweede editie More than Gym - nu online

Woensdag 30 mei 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. Deze maand staan we al te pronken met de tweede editie van het magazine!

Info voor trainers en jury Tumbling - crashes

Donderdag 17 mei 2018

GOUD voor Jana & Jonathan op Heathrow Aerobic Gymnastics

Dinsdag 15 mei 2018

Van 11 tot 13 mei ging in Bracknell de 13de editie door van het International Club Championship Aerobic Gymnastics. Jana De Troyer en Jonathan Vermeulen verdedigden de Belgische driekleur.

Info GDPR aan de clubs bezorgd

Woensdag 9 mei 2018

Zoals u ongetwijfeld al vernomen hebt, gaat op 25 mei 2018 de GDPR-regelgeving van kracht (General Data Protection Regulation).

Sander Raeymaekers nieuwe regiocoördinator Dijle-Rupel

Dinsdag 8 mei 2018

Het Vlaamse gymlandschap wordt verdeeld in 10 regio’s, waarbij de bereikbaarheid en betrokkenheid van iedere club centraal staat. De regiocoördinator leidt de werking van de regiocommissie en vertegenwoordigt Gymfed op lokaal niveau. Sander Raeymaekers neemt voortaan de fakkel over van regiocoördinator Marianne Callebaut voor de regio Dijle-Rupel.

BRONS voor België op wereldkampioenschap

Zondag 15 april 2018

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

5e plaats voor het juniorenteam Tumbling op het EK in Baku

Vrijdag 13 april 2018

Vandaag werden op het Europeens Kampioenschap TU TRA DMT in Baku (AZE) de sterke prestaties van het juniorenteam Tumbling bekroond met een mooie 5e finale plaats!

Eerste kwalificaties achter de rug op WK

Vrijdag 13 april 2018

Het startschot van de 26ste editie van het wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek werd rond de middag gegeven in de Lotto Arena te Antwerpen. Alle 174 gymnasten kwamen vandaag in actie.

EK TRA-DMT-TU: Teamfinale voor het juniorenteam tumbling

Vrijdag 13 april 2018

Dag 2 van het Europees kampioenschap begon opnieuw met kwalificaties voor de juniores en seniores. Daarna was het uitkijken naar de Teamfinale Tumbling van de juniores.

EK TRA-DMT-TU: Seniores naar finale!

Donderdag 12 april 2018

Op het Europees kampioenschap in Baku (AZE) werd vandaag het startschot gegeven van de eerste kwalificaties voor de juniores en seniores. Maar liefst 9 Belgen kwamen in actie.

ZILVER voor Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst!

Dinsdag 10 april 2018

Vandaag, dinsdag 10 april, stonden in de Antwerpse Lotto Arena de finales op de World Age Group Competitions Acrobatische gymnastiek in de leeftijdscategorieën 12-18 en 13-19 jaar op de planning. Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst wisten in de categorie Meisjes drie 13-19 jaar de ZILVEREN medaille in de wacht te slepen.

Finales World Age Group Competitions 12-18 jaar

Dinsdag 10 april 2018

Vandaag zien we de beste gymnasten 12-18 jaar terug in de finales van de WAGC. Een belangrijke dag voor de 4 Belgische teams die zich wisten de plaatsen voor deze finale!

Zilver voor Noor Careelmont & Laura Fransen op WAGC

Donderdag 5 april 2018

Vandaag stonden naast de laatste kwalificaties ook de finales op de planning voor de jongste gymnasten op de WAGC. Met maar liefst 3 teams trad België aan in de finales om 16.00 uur deze middag.

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe missen WK in Antwerpen

Dinsdag 3 april 2018

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) waren ongetwijfeld één van de publieksliefhebbers voor het komende WK Acro in Antwerpen. Omwille van een kwetsuur zullen de meisjes er jammer genoeg niet bij zijn.

Team BELGYM met ambities naar WK Acro!

Vrijdag 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart werd het Belgische team dat ons land zal vertegenwoordigen op het aankomende Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek in Antwerpen voorgsteld aan de pers. Op het WK, dat doorgaat van 13 tot 15 april in de Antwerpse Lotto Arena, komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie. In 4 van de 5 categorieën vaardigt België een team af dat onder leiding van headcoach Sergey Tretjakov traint aan de topsportschool in Gent

Ook in 2018 elke dag een spelletje met Multimove

Dinsdag 6 maart 2018

In 2017 publiceerde Sport Vlaanderen elke maand een beweegkalender vol leuke doe-activiteiten die je thuis met je kinderen kan doen. En ook in 2018 lanceren ze maandelijks nieuwe spelletjes. Leuke en actieve quality-time verzekerd!

Laura Waem zet punt achter turncarrière

Donderdag 21 december 2017

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

Een Gymtastisch jurylid - jij doet toch ook mee!?!

Dinsdag 12 december 2017

Als Gymfed-jurylid engageer jij je ook automatisch om de ethische code na te leven. Dit wil zeggen dat je op een verantwoorde manier wil omgaan met sporters, collega-juryleden, trainers,... waarbij het welzijn van iedereen centraal staat.

Win een Nina Derwael sporttas + 5 duotickets voor het Gymgala!

Woensdag 22 november 2017

Europees kampioen en bronzen medaillewinnaar Nina Derwael ontwikkelde samen met Janssen-Fritsen haar eigen lijn van gymnastiekmateriaal! En goed nieuws, je kan één van deze producten winnen!

WAGC TU TRA DMT - Wedstrijddag 4

Dinsdag 21 november 2017

Zondag 19 november stond de laatste wedstrijddag van de WAGC in Sofia op het programma. De vermoeidheid zit bij heel wat gymnasten al in de benen. Het is een lange, drukke en zeer intense week geweest. Nog een laatste keer knallen alvorens de Belgische delegatie opnieuw huiswaarts keert.

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 november 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Eenvoudige tool om je materiaalplan vorm te geven

Dinsdag 14 november 2017

Ben je jouw les aan het voorbereiden? Of een sterrendag aan het vormgeven? Of een andere turnactiviteit in de sporthal aan het plannen? Dan kan deze handige tool jou helpen om op een eenvoudige manier een duidelijk materiaalplan op te stellen.

WK TU TRA DMT: 6de plaats voor DMT-team

Vrijdag 10 november 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op dag één kwalificeerde Tachina haar reeds voor de finale. Vandaag is het de beurt aan de jongens op de Dubbele Minitrampoline.

WK TU TRA DMT: Finale voor Tachina Peeters!

Donderdag 9 november 2017

Van 9 tot 12 november gaat in Sofia (BUL) het Wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele minitrampoline en Tumbling door. Op kwalificatiedag 1 zien we de gymnasten in actie op de Grote Trampoline en op de tumblingbaan.

Tips & Tricks voor een goede inhoud én een optimale trainingssfeer

Dinsdag 31 oktober 2017

Ken je dat gevoel dat het lijkt of elke turnles voorbij vliegt? En je eigenlijk nog zo veel meer wou doen en bereiken met je gymnasten? Door de inhoud van je training én je trainingssfeer te optimaliseren, kan je het beste halen uit élke training. Multi SkillZ for Gym geeft je graag enkele tips om dit te bereiken!