Zoeken

Nieuwsberichten

Online Praatcafés voor clubbestuurders: ontdek de data!

Woensdag 22 dec 2021

Inge, Ruth en de regiocoördinatoren vormen samen team Clubondersteuning. Ons doel is om jullie als club te ondersteunen en versterken!
In januari en februari trekken we digitaal door het Vlaamse turnlandschap en organiseren we een online Praatcafé in elke regio.

(EX-) Gymnasten en skippers gezocht voor bevraging rond ethiek in gymnastiek en rope skipping

Dinsdag 21 dec 2021

De vakgroep sport- en bewegingswetenschappen van de Universiteit Gent voert samen met de vakgroep ontwikkelingspsychologie een onderzoek naar hoe jongeren geconfronteerd worden met verschillende soorten uitdagingen binnen de disciplines gymnastiek en ropeskipping. Gymfed verleent actief zijn medewerking in dit onderzoek en doet een warme oproep naar (Ex)-gymnasten en skippers om mee te werken aan dit onderzoek. Doen jullie mee?

Laura-Emirode Rasemont actief als uitstroomcoach topsport

Maandag 20 dec 2021

Eerder dit jaar presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de Onafhankelijke Onderzoekscommissie Gymnastiek. Dit rapport formuleert 13 aanbevelingen, waaronder het uitwerken van een uitstroombeleid binnen de topsportwerking.

Nieuwe juryleden Tumbling

Maandag 20 dec 2021
Foto: Sporza

Nina Derwael is Sportvrouw van het Jaar

Maandag 20 dec 2021
Foto Toby Traets

European Show Contest

Dinsdag 14 dec 2021

Tijdens het weekend van 4 en 5 december ging in de Stadsschouwburg van Mechelen de European Show Contest door.

Federale regering akkoord over nieuwe regeling verenigingswerk

Dinsdag 14 dec 2021

Na maanden getouwtrek kwam er binnen de schoot van de federale regering op 26 november eindelijk een akkoord over een definitieve regeling vanaf 2022. De regering volgt het advies van de sociale partners om artikel 17 (de 25-dagenregel) uit te breiden en te vereenvoudigen, waardoor ook verenigingswerkers die regeling in de toekomst kunnen gebruiken.

Selectieprocedure EK Tumbling 2022 gekend

Maandag 13 dec 2021

Van 1 tot 5 juni gaat in Rimini (ITA) het Europese kampioenschap Trampoline, Dubbele Mintrampoline en Tumbling door en dat zowel voor juniores als seniores.

Als club nieuw op onze Gymfed-organisaties?

Maandag 13 dec 2021

Het Gymfed-team organiseert online infomomenten voor clubs die nieuw zijn op onze wedstrijden en recreatoernooien.

Gezond sporten is ... eerste hulp kunnen bieden

Donderdag 9 dec 2021

Helaas kan het soms eens mislopen op of naast de sportmat en komen we in aanraking met (lichte) verwondingen en blessures. In zo’n situatie is het van groot belang dat je eerste hulp kan bieden aan de persoon in kwestie, gebruik makend van het juiste materiaal aanwezig in de sportclub.

We danken de regiocoördinatoren Johan en Stanny voor de fijne samenwerking!

Woensdag 8 dec 2021

Gymfed zet sinds een aantal jaren in op het uitbouwen van een regionale werking binnen de 10 gekozen regio’s.

Club in de kijker - RSC THE HANDLES vzw

Woensdag 8 dec 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten 2021 af met Rope Skippingclub The Handles. 

Initiator Gym voor senioren - schrijf je nu in!

Dinsdag 7 dec 2021

Geef jij les aan senioren of ga je dat binnen kort doen en wil je hen (nog) beter begeleiden? Volg dan de specifieke opleiding 'Initiator Gym voor Senioren'

Herbekijk hier de webinar 'Hoe omgaan met wedstrijdstress van jouw sporters'

Maandag 6 dec 2021

UPDATE - De webinar kan tot en met 21/01 herbekeken worden.

- Ben je ingeschreven? Check je mailbox voor de link
- Ben je nog niet ingeschreven? Registreer je
HIER

Coronamaatregelen vanaf 6 december

Maandag 6 dec 2021

Na het overlegcomité op 3 december goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Belangrijke info wedstrijden 2022

Maandag 6 dec 2021

Na de inschrijvingsdeadline van 15 november gingen de organisatiecoördinatoren met hun overlegplatformen aan het werk om de voorlopige dagindelingen op te maken voor de wedstrijdorganisaties in 2022.

Nieuwe data Gymgala 2022 gekend

Woensdag 1 dec 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers besliste Gymfed om het Gymgala uit te stellen naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven. Gelukkig is er ook goed nieuws, want de data voor volgend jaar zijn gekend!

Krijgen jullie als club al alle nodige wedstrijdinformatie?

Dinsdag 30 nov 2021

Als federatie streven we ernaar om onze clubs zo goed mogelijk te ondersteunen in hun clubwerking, zo staat een persoonlijke en accurate communicatie met stip in onze agenda. Om jullie op een correcte manier te informeren en om de juiste info aan de juiste persoon te kunnen bezorgen, hebben we jullie hulp nodig!

More than Gym #16 - nu online!

Dinsdag 30 nov 2021

More than Gym is het E-magazine van Gymfed. Het staat boordevol interessante artikelen van nationale en internationale gymnasten en je ontdekt er alles wat met turnen, dans, Rope Skipping & Freerunning te maken heeft. 

Coronamaatregelen vanaf 29 november

Maandag 29 nov 2021

Na het overlegcomité op 26 november goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Doeboek helpt jonge sporters een vuist te maken tegen pesten

Zaterdag 27 nov 2021

Het doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ leert jonge sporters (10 tot 12 jaar) om te praten over pesten. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de fiere TOP-coaches van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden sportende kinderen doorheen het doeboek.

WAGC Tumbling Trampoline & DMT 2021 - Goud voor Brent Deklerck op Dubbele Minitrampoline

Donderdag 25 nov 2021

Van 25 tot 28 november verzamelen de jongeren Tumbling, Trampoline & DMT in Baku, Azerbeidzjan om het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). Voor België komen maar liefst 34 gymnasten in actie.

Selectieprocedure EK TRA-DMT 2022 gekend

Donderdag 25 nov 2021

Van 1 tot 5 juni gaat in Rimini (ITA) het Europese kampioenschap Trampoline, Dubbele Mintrampoline en Tumbling door en dat zowel voor juniores als seniores.

Gymgala uitgesteld naar 2022

Woensdag 24 nov 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers heeft de Gymnastiekfederatie de knoop doorgehakt, het Gymgala wordt uitgesteld naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven.

Geslaagden jurycursus Acro 2021

Dinsdag 23 nov 2021

De jurycursus en alle examens acro zijn afgelopen.