Zoeken

Nieuwsberichten

Vrijwilligers gezocht - Afbraak podium Olympische Spelen

Donderdag 20 juni 2024

In aanloop naar de Olympische Spelen wordt speciaal voor de gymnasten een podium gebouwd om zich optimaal voor te bereiden. Help jij ons een handje bij de afbraak hiervan?

Met jouw club op het Olympic Festival?

Zondag 16 juni 2024

Met jouw club deze zomer schitteren op het strand van Middelkerke? Het kan tijdens het Olympic Festival waar we samen met onze Gymfed-clubs een unieke olympische beleving op het strand creëren en supporteren voor onze gymnasten in Parijs!

3de plaats voor juniores op 4 Moteurs pour l'Europe

Woensdag 12 juni 2024

Op zaterdag 15 juni reizen vijf topsport gymnasten Toestelturnen meisjes af naar Mortara, Italië, om er deel te nemen aan 'Les 4 Moteurs pour l'Europe'. De meisjes behalen een derde plaats.

Terugbetalingen via het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Maandag 10 juni 2024

Ben jij aangesloten bij het Vlaams & Neutraal ziekenfonds? Dan hebben we goed nieuws. Bij onze federatiepartner geniet je van interessante terugbetalingen op je inschrijvingsgeld bij je sportclub, inschrijvingsgeld voor een sportkamp en op je sportmedische keuring.

MOVE! op ASFALT: Het grootste street sports en urban culture festival van Vlaanderen

Vrijdag 7 juni 2024

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024 vindt het grootste street sports en urban culture festival van Vlaanderen, ASFALT, plaats in Gent. Ons eigen Freerunningevenement MOVE! wordt geïntegreerd in het grotere festival.

Q&A - Road to Paris 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Binnen exact 50 dagen is het eindelijk zover: de Olympische Spelen in Parijs. Bij de heren zijn Luka Van den Keybus en Noah Kuavita al verzekerd van hun ticket, maar er is nog dat derde ticket. Wie zal dat grijpen, en hoe staan Luka en Noah ervoor momenteel? 

Activiteitenkalender 2024-2025 online

Vrijdag 7 juni 2024

Ook zo genoten van het afgelopen sportseizoen? Wat was het fijn om al onze leden aan het werk te zien, gymtastisch! En we hebben goed nieuws: we gaan er gewoon mee door en stellen jullie graag de activiteitenkalender van seizoen 2024-2025 voor.

Acro-teams triomferen met dubbel goud op World Cup Rzeszow

Zondag 2 juni 2024

Van 31 mei tot 2 juni gaat de World Cup Acro in Rzeszow, Polen, door. De twee deelnemende topsportformaties zijn beiden goed voor goud. In de juniorencompetitie haalt meisjes drie brons. 

What's to come - juni 2024

Zaterdag 1 juni 2024

Wat er in mei allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Stel jouw vraag aan onze Olympïers

Vrijdag 31 mei 2024

Deze zomer is het opnieuw zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Onze gymnasten zijn in volle voorbereiding om hun ambities waar te maken. Welke vraag heb jij voor onze Olympiërs?

Helpers gezocht - Opbouw testen Olympische Spelen

Donderdag 30 mei 2024

In aanloop naar de Olympische Spelen wordt speciaal voor de gymnasten een podium gebouwd om zich optimaal voor te bereiden. Help jij ons een handje bij de opbouw?

Club in de kijker: Turnkring Voor Geest en Lichaam vzw

Woensdag 29 mei 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Turnkring Voor Geest en Lichaam vzw!

Afleveren fiscale attesten voor sportkampen kan ook via de sportclub!

Woensdag 29 mei 2024

Organiseert jouw club deze zomer sportkampen? Dan kan je als erkende Gymfed-club fiscale attesten afleveren en hoeft dit niet meer via de gemeente/stad aangevraagd en/of ondertekend worden!

Clubprestatie in de kijker - Mei 2024

Dinsdag 28 mei 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! We sluiten het wedstrijdseizoen graag af met deze clubprestaties in de kijker te zetten. Proficiat aan alle sporters!

Tumblers zetten punt achter sportcarrière

Dinsdag 28 mei 2024

Tachina Peeters (Gymplus), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Sofie Rubbrecht (Turnclub Athena) zetten een punt achter hun tumblingcarrière. De drie gymnasten vormden een vaste waarde in het Belgische tumblingteam, een terugblik op hun sportieve carrière.

Sfeer, spanning en spectaculaire optredens op Best Show Teams Finale 2024

Maandag 27 mei 2024

Op zaterdagavond 25 mei 2024 vond de 20ste editie van de Best Show Teams Finale plaats. Met mooie Dansstukken, spectaculaire Rope Skipping demo’s en adembenemende demo’s, kunnen we spreken van een fantastische editie.

World Challenge Cup Koper 2024

Maandag 27 mei 2024

Van 30 mei tot 2 juni gaat in Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door. Drie dames van het Baloise team BELGYM zullen de Belgische driekleur verdedigen. 

Versterk jij ons Gymfed-team?

Maandag 27 mei 2024

Samen zoveel mogelijk mensen laten sporten en meewerken aan de uitbouw van onze federatie? Dat kan, want wij zoeken nieuwe collega's. Versterk jij heel binnenkort het Gymfed-team?

Vacature - Coach Jeugdopleiding Toestelturnen meisjes

Maandag 27 mei 2024

Meewerken aan de uitbouw van onze Topsportwerking Toestelturnen meisjes? Dat kan, wij zoeken een Gymfed-coach Jeugdopleiding voor de regionale sturing van clubtrainers en gymnasten.

Brons in toestelfinale rek | World Challenge Cup Varna 2024

Zondag 26 mei 2024

Van 23 tot 26 mei gaat de World Challenge Cup door in Varna, Bulgarije. Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy) keert huiswaarts met een bronzen medaille aan rek. 

Europees kampioenschap Ritmiek 2024

Zaterdag 25 mei 2024

Van 22 tot 26 mei ging het Europees kampioenschap Ritmiek door in Boedapest, Hongarije. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu worden, in een sterk deelnemersveld, respectievelijk 52ste en 58ste. Ook de juniores kwamen in actie op het EK. 

Geef de kleuterwerking in jouw club een boost

Donderdag 23 mei 2024

De eerste kennismaking met sport begint bij de kleutertjes. Een toffe start is cruciaal om deze jonge leden lang in de club te houden. Investeren in de kleuterwerking is daarom een goed idee. Gymfed ondersteunt jullie met een opleiding in de club.

Tips tegen pesten in jouw groep

Woensdag 22 mei 2024

Pestgedrag in je groep, het is je als trainer ongetwijfeld al overkomen. Maar hoe ga je hier nu best mee om? Praat je best met het slachtoffer of met de pesters?  

Maak kennis met de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 21 mei 2024

Van 18 tot 20 mei vonden de Belgische kampioenschappen plaats, de grote afsluiter van een schitterend wedstrijdseizoen. Gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Tumbling, Trampoline en Ritmiek streden er voor de felbegeerde titels. 

Q&A - De juniores schrijven geschiedenis op EK!

Vrijdag 17 mei 2024

Het EK Turnen 2024, wat een succes was dat voor onze Belgische juniores!