Zoeken

Nieuwsberichten

Een initiatorcursus in jouw club in 2022?

Dinsdag 20 apr 2021

We starten nu reeds met de voorbereidingen om de planning op te maken van alle initiator cursussen in 2022. Wil jij als club ook een organisatie in jouw accommodatie en zo de trainers uit je eigen club en omgeving de kans geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp je kans!

Nieuwe impuls voor Topsportwerking Trampoline

Dinsdag 20 apr 2021

Gymfed wil in de komende beleidsperiode – onder impuls van de nieuwe topsportmanager – inzetten op de uitbouw en de ontwikkeling van de disciplines Trampoline en DMT.

Herlaad jouw sportclub

Dinsdag 20 apr 2021

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. De jouwe ook? Dan is het dringend tijd voor een re-match! De Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid werkten aan een actieplan om jouw club te herladen.

Online Gymfed Cup Toestelturnen Jongens

Dinsdag 20 apr 2021

Met net geen 100 gymnasten uit 13 verschillende clubs zijn het de jongens van toestelturnen die komend weekend in actie komen tijdens hún online competitie.

Willy Van Wauwe (Rust Roest Sint-Niklaas) overleden

Maandag 19 apr 2021

IN MEMORIAM

Met deze 3 tips tover je een glimlach op het gezicht van jouw sporters

Maandag 19 apr 2021

Voor alle gemotiveerde trainers - read this!

Reactie Gymfed en coaches op rapport onafhankelijke onderzoekscommissie

Vrijdag 16 apr 2021

Het is onze taak om de stemmen van jonge gymnasten te horen, hoe zacht ze soms ook klinken - omdat ze jong zijn, of bang of onzeker. Alleen zo kunnen zij zich op elk moment veilig voelen binnen onze sport“.


Vandaag, 16 april 2021, werd het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de topsportwerking Toestelturnen Dames in Gent bekend gemaakt. Lees hier de reactie van Gymfed alsook de reactie van de betrokken coaches op het rapport.

Een ongeval wat nu? Info voor de clubs

Donderdag 15 apr 2021

Gymfed biedt heel wat polissen aan voor haar clubs en leden. Waar je deze verzekeringen en verschillende stappen kan vinden leggen we je hier uit.

Update Coronamaatregelen 14.04

Woensdag 14 apr 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 14 april blijven de basisregels voor het in- en outdoor sporten ongewijzigd. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Resultaten enquête 'Impact van corona op de clubwerking'

Woensdag 14 apr 2021

Gymfed stuurde in januari een bevraging uit naar de voorzitters van de Gymfed-clubs met als doel een zicht te krijgen over de impact van de coronapandemie op de clubwerking. 211 van de 321 Gymfed-clubs vulden de enquête in. We kregen hierdoor een reëel beeld over de invloed van corona op onze clubwerking.

Club in de kijker - Oefening Geeft Kracht Duffel

Woensdag 14 apr 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april willen we jullie graag voorstellen aan turnclub Oefening Geeft Kracht Duffel. 

Foto Altis Eeklo

Online Gymfed Cup Acro - what's next

Dinsdag 13 apr 2021

Na de leuke ervaring van vorig weekend waar de jongste teams Acro en Recrea Acro aan de slag gingen kijken we al even vooruit naar de wedstrijd op steuntjes van komend weekend.

Update EK-delegatie Toestelturnen

Maandag 12 apr 2021

Van 21 tot 25 april gaat in Basel (Zwitserland) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Dit weekend, 17 en 18 april, reist Team BELGYM af naar Zwitserland.

Activiteitenkalender 2021-2022 online

Vrijdag 9 apr 2021

De activiteitenkalender voor volgend seizoen 2021-2022 is er. En dat vinden we natuurlijk allemaal fantastisch nieuws! Blokkeer maar snel jouw nodige data en dan kunnen we samen beginnen dromen van een live sportseizoen! 

Online Gymfed Cup Ritmiek

Dinsdag 6 apr 2021

Gymfed heeft heel wat online wedstrijden en challenges op het programma staan, een online alternatief voor de geannuleerde wedstrijden en toernooien. Iedere week zetten we hier een discipline in de kijker ... en vandaag is het de beurt aan RITMIEK.

Luka Van den Keybus - Gymteam Sint-Niklaas

Selectie Europees kampioenschap toestelturnen

Dinsdag 6 apr 2021

280 gymnasten uit 38 landen trekken midden april naar Basel (Zwitserland) waar het Europees kampioenschap Toestelturnen op de planning staat. Een individueel EK waar 9 Belgische gymnasten in actie komen.

Stien Verhaegen wint eigen Agiva turnpak met More than Gym Doeboek wedstrijd

Vrijdag 2 apr 2021

Begin van dit jaar verdeelden we het More than Gym Doeboek met daarin een coole wedstrijd om je eigen ontworpen Agiva turnpak te winnen. Een 200-tal enthousiaste sporters stuurden hun originele creaties op naar ons! Een van deze inzendingen sprong eruit en wint haar eigen ontworpen creatie.

Team BELGYM, de entourage - Q&A dokter Guy Briffoz

Woensdag 31 mrt 2021

In hun Olympische droom worden de meisjes en coaches van Team BELGYM ondersteund door een interdisciplinair team. Het team bestaande uit een diëtiste, psycholoog, fysieke trainers, dokter, kiné, … volgt de gymnasten op de voet en bouwt mee aan de prestaties van de sporters waarbij de fysieke en mentale gezondheid van de atleten centraal staat. Wat is hun taak, hoe werken ze en wat is hun bijdrage aan het team? Wij spraken met enkele experten.

Allereerste Online Gymfed Cup TTm I-niveau succesvol verlopen

Dinsdag 30 mrt 2021

Afgelopen zondag vonden de allereerste Online Gymfed Cups plaats voor de disciplines Ritmiek en TTm. Bij Toestelturnen meisjes mochten de jongste gymnasten de spits afbijten.

Iedereen sport - Nina Comhaire over de krachtige Amerikaanse Nia Dennis

Dinsdag 30 mrt 2021

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport”, brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Algemene vergadering 2021, wat moet je weten?

Maandag 29 mrt 2021

Op donderdag 25 maart vond online de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Deze vergadering werd gevolgd door 216 bestuurders uit 159 Gymfed-clubs. Wat moet je weten voor 2021?

Start Online Gymfed Cups en Challenges

Donderdag 25 mrt 2021

Op zondag 28 maart 2021 bijten de disciplines Toestelturnen Meisjes en Ritmiek de spits af met de eerste organisatie van de Online Gymfed Cup. De Online Gymfed Cups staan open voor sporters t.e.m.13 jaar (°2008). Voor de disciplines Dans en Demo, en Rope Skipping worden Online Gymfed Challenges aangeboden waarbij elk Gymfed-lid (ongeacht leeftijd en niveau) kan deelnemen.

Update 24.03: Huidige maatregelen sportsector kinderen en jongeren ongewijzigd

Woensdag 24 mrt 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 24 maart werden de basisregels voor het in- en outdoor sporten behouden. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Anouchka Aerssens

Anouchka Aerssens is nieuwe regiocoördinator 'Kempen'

Dinsdag 23 mrt 2021

Met veel plezier kunnen wij jullie aankondigen dat Anouchka Aerssens de nieuwe coördinator is van Gymfed voor de regio Kempen.

Europees kampioenschap Toestelturnen

Dinsdag 23 mrt 2021

Van 21 tot 25 April staat in het Zwitserse Basel het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. De voorlopige selectie gymnasten die ons land op het EK zal vertegenwoordigen ligt intussen vast. De definitieve selectie wordt begin april bekend gemaakt.