Zoeken

Nieuwsberichten

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Goud en Zilver Toestelturnen Heren in Stuttgart

Zaterdag 16 maart 2024

Op de EnBW DTB Pokal Team Challenge in Stuttgart halen Noah Kuavita en Glen Cuyle goud en zilver in de toestelfinales.

Laatste openstaande organisaties seizoen 2024-2025

Vrijdag 15 maart 2024

Stel je als club alsnog kandidaat voor een Gymfed-organisatie!

Goud en brons op World Cup Alkmaar

Woensdag 13 maart 2024

Goud voor Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en brons voor synchroon paar Rien Denolf (WIK Oostende) en Brent Deklerck (WIK Oostende) op World Cup Trampoline.

Club in de kijker - Verto

Woensdag 13 maart 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Verto!

Belgische kampioenen Rope Skipping teams 2024 bekend

Maandag 11 maart 2024

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart werd in Boutersem gestreden om de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams. Daarnaast konden de twee beste teams zich ook selecteren voor het Europees kampioenschap.  

Nina Derwael pakt Brons in Bakoe

Zaterdag 9 maart 2024

Op de World Cup in Bakoe, Azerbeidzjan plaatst Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de kwalificaties aan balk als 4de voor de toestelfinale op zondag 10 maart. Tijdens de finale pakt ze brons.

RECAP | Q&A - SOS, mijn gymnast blokkeert

Vrijdag 8 maart 2024

Op woensdag 6 maart hielden we een live Q&A met sportpsycholoog Stef Van Puyenbroeck, gymnast Simon Debacker & trainster Sofie Naert, volledig in het teken van angst bij gymnasten. Kon jij er niet bij zijn? We geven je graag de belangrijkste tips mee!

Nina Derwael pakt Olympisch ticket

Vrijdag 8 maart 2024

Van 7 tot 10 maart staat in Bakoe, Azerbeidzjan, de derde World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) verzekert zich tijdens de kwalificaties aan balk voor de Olympische Spelen in Parijs. 

NIEUW - Resultaten van al jouw sporters in de Clubapp

Woensdag 6 maart 2024

De rapportage in de Clubapp werd recent uitgebreid met de (detail)resultaten van al jouw sporters. Onder ‘Rapporten -> wedstrijden’ vind je zowel een overzicht van de deelname van al je sporters als hun behaalde resultaat. Je kan handig filteren op seizoen, discipline, soort wedstrijd,… en dit zowel voor de Recreatoernooien als in de Wedstrijdsport.

Belgisch kampioenschap Teams A-niveau 13+j 2024

Dinsdag 5 maart 2024

We bereiden ons voor op het eerste Belgisch kampioenschap van 2024! Op 9 en 10 maart wordt in de Sport'o'droom gestreden voor de Belgische titels Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. Gymfed organiseert samen met de Skippies het Belgisch kampioenschap en verwelkomt jullie graag om mee te kijken naar een spannende strijd.

4de en 7de plaats op Junior Cup Gymnix

Maandag 4 maart 2024

Van 6 tot 10 maart ging de 30ste editie van de International Gymnix door in Montréal (CAN). De Belgisch delegatie was vertegenwoordigd door twee juniorenteams. 

What's to come - Maart 2024

Vrijdag 1 maart 2024

Wat er in maart allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Clubprestatie in de kijker - Februari 2024

Dinsdag 27 februari 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! Deze maand zetten we graag deze clubprestaties in de kijker. Proficiat aan alle sporters!

Heeft jouw sportclub al een club-API?

Maandag 26 februari 2024

Het jaar van de club-API is van start gegaan! Hiermee zet de sportsector extra in op de rol van de club-API met het doel om 1000 club-API's op te leiden over verschillende sporten heen.

Is een trainersopleiding nu écht nodig?

Maandag 26 februari 2024

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is een trainersopleiding écht nodig! 

Vacature - Topsportcoach Toestelturnen heren

Dinsdag 20 februari 2024

Ben jij een coach gespecialiseerd in Toestelturnen heren met passie, enthousiasme, een sterke pedagogische aanpak, positieve coaching stijl en sporttechnische kennis op hoog niveau? Join our team!

Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Maandag 19 februari 2024

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Club in de kijker - Nova Keurturnen

Woensdag 14 februari 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Nova Keurturnen!

Goud & Zilver World Cup Toestelturnen I Caïro

Woensdag 14 februari 2024

Van 15 tot 18 februari staat in Caïro, Egypte, de World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) halen 3 toestelfinales. In de toestelfinale balk pakt Erika Pinxten het zilver, Nina Derwael is goed voor goud. Erika Pinxten wordt eveneens 5de aan grond.

Q&A - Topsportduo Silke & Maysae doen hun seniorendebut op de FIAC

Dinsdag 13 februari 2024

Voor topsportduo Silke Macharis (Art Gym) & Maysae Bouhouch (KT Aalst) is 2024 niet enkel een nieuw jaar, maar ook de start van hun seniorencarrière. De FIAC eind deze week vormt voor hen hun eerste wedstrijd als senior. Ook benieuwd hoe zij voor deze nieuwe uitdaging staan en wat zij nog hopen te bereiken in hun carrière?

Tweemaal goud op FIAC Acro

Maandag 12 februari 2024

De club Ambitious Pro Gymnastics organiseert naar jaarlijkse gewoonte de internationale Acro competitie, de FIAC. De Flanders International Acro Cup gaat door van 15 tot en met 17 februari in sporthal De Vrijhals in Puurs (BEL). Naast heel wat clubteams nemen ook 5 topsporters deel aan de competitie.

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Selectie World Cup Toestelturnen

Maandag 5 februari 2024

Twee routes voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs, via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) staan aan de start van het World Cup-traject.

What's to come - Februari 2024

Donderdag 1 februari 2024

Wat er in februari allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!