Zoeken

Nieuwsberichten

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

Julie Van De vloet (midden) (foto: Els De Nil)

'Meet & Greet' met Arne en Vincent

Zondag 8 mei 2016

Het jongenspaar Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (VGL Niel) slaagde erin op het WK in Putian (april 2016) een zilveren medaille te behalen. Na dit WK besliste het duo de samenwerking in deze formatie stop te zetten. Een aantal fans kregen op het Groot BK (7-8 mei - Gent) de gelegenheid met het duo kennis te maken in een 'meet & greet'.

Donna-Donny Truyens (foto: Els De Nil)

Donna-Donny Truyens gehuldigd op Groot BK

Zondag 8 mei 2016

Donna-Donny Truyens, lid van gymclub Blauwput Omnisport, besliste in februari een punt te zetten achter zijn actieve turncarrière. Op het Groot BK op 7 mei in Gent werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn schitterende prestaties en bijdrage aan de gymsport!

Podium Groot BK Toestelturnen jongens (foto: Els De Nil)

Belgische kampioenen gekend!

Zaterdag 7 mei 2016

We zijn er aan begonnen! Het Groot Belgisch kampioenschap is deze morgen van start gegaan in de Topsporthal in Gent. Dit weekend zien we zo'n 1400 Vlaamse en Waalse gymnasten uit 167 Belgische gymclubs aan het werk. Het zonnetje schijnt buiten volop, maar aan de opkomst te zien weerhoudt dat de gymnastiekliefhebbers niet om te komen supporteren voor hun favoriete gymnasten! We houden jullie via deze weg op de hoogte van de prestaties vandaag. Ook op onze Facebook, Twitter en app kan je terecht voor meer updates.

GymMax domineert Belgisch Kampioenschap Aerobics

Dinsdag 3 mei 2016

Afgelopen weekend, op 30 april, vond het Belgisch Kampioenschap Aerobics Gymnastics plaats in Schelle. Dit Nationale Kampioenschap was aan zijn elfde editie toe. De Dendermondse club GymMax domineerde de wedstrijd en won in 6 van de 16 categorieën de Belgische titel!

Myrthe Potoms (Gymflex)

Selectie EK junioren meisjes bekend!

Maandag 2 mei 2016

Van 1 tot en met 5 juni vindt het Europees kampioenschap toestelturnen meisjes (junioren en senioren) plaats in Bern (Zwitserland). Na de jongensselectie is nu ook de definitieve selectie bij de meisjes junioren gekend!

Noah Kuavita (foto: Mathias Hikketik)

Definitieve selectie EK junioren jongens gekend!

Donderdag 28 apr 2016

Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend!

Mooie resultaten voor Gym Mol op AGN Cup Ritmiek

Donderdag 28 apr 2016

Afgelopen weekend was Maia (POR) gaststad voor de AGN Cup Ritmiek 2016.

Elizaveta Esina, Lenne Sannen, Kaat Wyers en trainster Els Jeunen (allen Gym Mol) trokken samen met 2 Brusselse gymnasten en jury Irina Rodina naar Portugal om de Belgische kleuren te verdedigen.

Bekijk hier de filmpjes van het EK Trampoline!

Woensdag 20 apr 2016

In de kijker: Communiceren met 12-14 jarige gymnasten

Woensdag 20 apr 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 6?

Anne Leemans springt recordreeks op VK Tumbling!

Maandag 18 apr 2016

Test Event: BRONS voor Belgisch meisjesteam én selectie voor de OS! Foto's en video's online!

Maandag 18 apr 2016

Op zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen!

Test Event: verslag wedstrijden meisjes

Zondag 17 apr 2016

Vandaag (zondag 17 april) zijn de meisjes aan de beurt op het Test Event in Rio. Voor de 8 deelnemende teams (BRA, FRA, SUI, GER, ROU, AUS, KOR en België) is het de laatste kans om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.
In de mixed groups zien we de individuele gymnasten aan het werk, zij turnen voor een van de 35 of 36 individuele tickets voor de Spelen. De 4 teams die zich niet selecteren voor het Test Event mogen automatisch 1 gymnast naar de Spelen afvaardigen.

Test Event: Team Belgym jongens eindigt 7de met recordscore! Foto's en video's online!

Zondag 17 apr 2016

Op zaterdag 16 april turnde het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Het Belgische mannenteam geraakte door het forfait van Wit-Rusland alsnog in de Top-16 van dit olympisch kwalificatietornooi. Met een recordscore van 342.534 punten eindigde het mannenteam mooi op een 7de plaats. De teamtickets voor de Spelen gaan naar: Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk.

Test Event: interviews Team Belgym meisjes na de podiumtraining! Video's online!

Zaterdag 16 apr 2016

Het Delhaize TOP-team van de meisjes mocht op vrijdag 15 april de wedstrijdhal verkennen tijdens de podiumtraining van het Test Event in Rio.

We hadden na deze training met hen een korte babbel...

Test Event: geslaagde podiumtraining voor Team Belgym meisjes! Video's en foto's online!

Vrijdag 15 apr 2016

Op vrijdag 15 april werkte het Team Belgym meisjes hun podiumtraining af op het Test Event in Rio. Ze maakten voor het eerst kennis met de zaal en de wedstrijdtoestellen.
Zondag turnen ze in dezelfde omstandigheden de wedstrijd van de laatste kans voor een teamticket voor de Olympische Spelen.

Test Event: interview Team Belgym jongens na de podiumtraining

Vrijdag 15 apr 2016

Het Delhaize TOP-team van de jongens turnde gisteren (donderdag 14 april) hun podiumtraining op het Test Event in Rio.
Op deze podiumtraining werkten Jimmy, Maxime, Daan en Bram de zes toestellen af. Dennis nam ringen, sprong en grond voor zijn rekening en Siemon zagen we aan paard, sprong en grond.
We hadden de volgende ochtend een korte babbel...

Test Event: ploegsamenstelling jongens blijft na podiumtraining ongewijzigd! Eerste video's online!

Vrijdag 15 apr 2016

Op zaterdag 16 april turnt het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Vandaag (donderdag 14 april) stond voor hen de podiumtraining op het programma.

UPDATE: Test Event 15 april: podiumtraining meisjes

Vrijdag 15 apr 2016

Op 16 april (jongens) en 17 april (meisjes) turnt het Delhaize TOP-team op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Spelen. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties op dit Event.
De wedstrijden worden LIVE gebracht via de Gymfed-app (gratis te downloaden in de App Store en Google Play).
We houden jullie ook hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwtjes vanuit Rio!

Het succesvolle WK-team aan de eigen Wall of fame in de topgymhal in Gent!

Voorzitter Gilbert Vercammen huldigt acrogymnasten

Donderdag 14 apr 2016

Op het WK Acro in Putian (China) een paar weken geleden wisten onze Belgische acroteams zich in de finale te turnen en medailles in de wacht te slepen. Gilbert Vercammen, voorzitter Gymfed, zette deze morgen het voltallige acroteam in de bloemetjes!

Zes medailles voor Forza Ritmica op de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva!

Maandag 11 apr 2016

Forza Ritmica Gent nam afgelopen weekend deel aan de Trofeo Internacional Diputacion de Huelva, een internationale wedstrijd Ritmiek in Spanje. Ze keerden huiswaarts met maar liefst 6 medailles: 2x goud voor de groepsoefening en 3x goud en 1x zilver voor Vanina Van Puyvelde. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Knappe resultaten op de WC Ritmiek in Pesaro!

Maandag 11 apr 2016

Mayté Van Kampen en Anaïs Collin namen begin april deel aan de World Cup Ritmiek in Pesaro (ITA) en zetten beiden mooie resultaten neer!

Update: Jonas Delvael stunt met 4 medailles op Junior Team Cup Berlin!

Zaterdag 9 apr 2016

Onze juniorjongens toestelturnen zijn momenteel aan het werk op de Junior Team Cup Berlijn. Dit prestigieuze tornooi mocht dit jaar een deelnemersveld verwelkomen van meer dan 20 verschillende landen die samen 38 ploegen afvaardigden. Een unicum in zijn soort. Naast alle Europese toplanden (enkel ITA & GBR ontbreken) zijn ook China en Amerika er present! Voor België kadert deze wedstrijd in het selectietraject van het Europees Kampioenschap toestelturnen jongens dat eind mei in het Zwitserse Bern plaatsvindt.

Ontdek het meisjesteam dat de Belgische kleuren zal verdedigen op het Olympische Test Event !

Donderdag 7 apr 2016

Nu vrijdag, 8 april 2016, vertrekt Team BELGYM naar Brazilië met het Olympisch Test Event in zicht. Dit gaat door op 16 april voor de jongens en op 17 april voor de meisjes. Na vele selectietests zijn het jongens- en meisjesteam eindelijk bekend!

Nieuwe Belgische records DMT en TU!

Donderdag 7 apr 2016

Op het Vlaams kampioenschap DMT vorige week brak Yanto Oenang maar liefst 4 Belgische records! En ook Tachina Peeters zette een nieuw record neer op het EK TU in Valladolid.