Zoeken

Nieuwsberichten

Florian Landuyt zet punt achter topsportcarrière

Dinsdag 12 oktober 2021

Na dertien jaar zet Florian Landuyt (Sportac Deinze) een punt achter zijn topsportcarrière. Florian was een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist op heel wat internationale competities mooie prestaties neer te zetten. 

Spektakel op Lantis World Chase Tag

Vrijdag 8 oktober 2021

In de park en ride Luchtbal in Antwerpen vond afgelopen zondag de Lantis World Chase Tag plaats. Internationale en Belgische teams namen het tegen elkaar op in een spectaculair kat & muis spel.  

Gratis LIVE Q&A sportvoeding op het Kaderweekend@Home

Maandag 4 oktober 2021

Met het Kaderweekend@Home bieden we onze trainers, juryleden en bestuurders op 9 en 10 oktober een Corona-proof opleidingsweekend aan met een 90-tal online sessies. Op de agenda staan ook gratis sessies, waaronder deze inzake het onderwerp sportvoeding.

Lees het E-magazine More than Gym #15

Vrijdag 1 oktober 2021

Een nieuwe editie van het online magazine More than Gym staat online. Kom alle laatste nieuwtjes te weten van de nationale en internationale toppers!

Q&A op het Kaderweekend

Donderdag 30 september 2021

Om je extra te ondersteunen staan heel wat lesgevers klaar voor jou op 9 en 10 oktober om je vragen te beantwoorden.

Verderzetting samenwerking Yves Kieffer en Marjorie Heuls

Dinsdag 28 september 2021

Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven aan de slag als hoofdcoaches van het Gymfed-topsportcentrum Toestelturnen meisjes. Na de Spelen in Tokyo werd de samenwerking tussen de coaches en Gymfed geëvalueerd op verschillende vlakken. “Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten”, aldus Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed.

Noam Patel en Robin Casse beëindigen fantastische topsportcarrière Acro

Zondag 26 september 2021

Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) zetten na een fantastische carrière in de discipline Acro een punt achter hun topsportcarrière.

EAGC Acro - Brons voor meisjes paar 11-17

Zondag 26 september 2021

Van 21 tot 26 september gaat in Pesaro (ITA), de European Age Group Competition Acro door. Deze competitie is een internationaal jongerentoernooi in de leeftijdscategorieën 11-17 en 12-19 jaar.

Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

Vrijdag 24 september 2021

Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

Bezorg ons jouw input voor het Topsportplatform TRA & DMT

Dinsdag 21 september 2021

Meebouwen aan het Topsportplatform Trampoline en Dubbele Minitrampoline? Bezorg ons jouw input voor 1 oktober.

Speel het Gymtopia gezelschapspel

Woensdag 15 september 2021

Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 september 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Kwalificaties FIG World Challenge Cup Toestelturnen jongens

Zaterdag 4 september 2021

Van 2 tot 5 september gaat in de Arena Bonifika te Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door voor gymnasten toestelturnen jongens en meisjes. Voor België treden drie seniores Toestelturnen jongens aan. Op donderdag en vrijdag werkten ze hun kwalificaties af.

Cluborganisatie in Gymfed-kalender

Vrijdag 3 september 2021

Organiseert jullie club een activiteit of sportkamp en wensen jullie deze graag in de Gymfed-activiteitenkalender?

7 redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind

Donderdag 2 september 2021

Die eerste double dutch, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind.

Algemene richtlijnen, inclusief nieuw tuchtreglement online

Woensdag 1 september 2021

1 september, de startschot van het nieuwe seizoen. Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2021-2022 is te raadplegen via Documenten. In de algemene richtlijnen van Gymfed kan je het nieuwe tuchtreglement raadplegen.

7 redenen waarom G-Gym goed is voor je kind

Maandag 30 augustus 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom G-Gym goed is voor je kind.

7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

Donderdag 26 augustus 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kleuter.

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 augustus 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

7 facts over Freerunning

Maandag 23 augustus 2021

Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdagingen te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren. 7 facts over deze urban sport.

S.R.G.A. steunt clubs met G-werking met nalatenschap

Donderdag 19 augustus 2021

S.R.G.A. gaf Gymfed het vertrouwen om de nalatenschap van de vereniging te beheren en toe te kennen aan een maatschappelijk project. Er werd gekozen om de werking van ‘G-GYM’ in onze clubs een duwtje in de rug te geven.

7 redenen waarom dansen goed is voor je kind

Donderdag 19 augustus 2021

Die eerste pirouette, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom dansen goed is voor je kind.

De Kidies kijkwijzers zijn er!

Woensdag 18 augustus 2021

Ze zijn er ... de kijkwijzers van Kidies! Deze kijkwijzers zorgen voor heel wat inspiratie en extra ondersteuning tijdens de lessen kleutergymnastiek.

7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind

Maandag 16 augustus 2021

Die eerste koprol of dubbele salto, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind.

Programma's recreatoernooien online

Zondag 15 augustus 2021

Sinds 1 juli konden jullie reeds alle reglementen en programma's van de wedstrijdsport bekijken en nu is ook alles voor de recreatoernooien beschikbaar.