Zoeken

Nieuwsberichten

Nieuwe selecties EK TRA op laatste test in Essen!

Vrijdag 4 mrt 2016

Op 28 februari ging de laatste selectietest voor het EK trampoline door in Essen. Dit was de laatste kans voor onze toppers om zich te selecteren.

Ex-topsporters trekken naar Macau.

Woensdag 2 mrt 2016

Julie en Tomas zullen optreden in een show van Franco Dragone, "The house of Dancing Water". Zijn shows zijn door meer dan 65 miljoen toeschouwers wereldwijd gezien. De show gaat door in een speciaal ontworpen theater met een podium dat 3.7 miljoen gallons water bevat. Je kan dat vergelijken met de hoeveelheid water van 5 Olympische zwembaden!

Team BELGYM doet verslag vanuit Canada!

Dinsdag 1 mrt 2016

Zaterdag 27 februari stapten de gymnasten het vliegtuig op richting Montreal om er op 3 maart deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd International Gymnix. De dagen daarvoor werken de gymnasten ook een trainingsstage af in functie van het Test Event. De meisjes houden jullie hier elk om beurt op de hoogte vanuit Canada!

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport)

Mannenteam toch naar Testevent!

Donderdag 25 feb 2016

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het TESTEVENT dat plaatsvindt in april 2016 in Rio. Het team van Wit-Rusland gaf forfait en daarmee schuift België (dat 17de werd tijdens het WK) in de Top-16 ranking. De teams die op het WK eindigden op plaats 9 tot 16 krijgen op het Test Event een ultieme kans op de laatste 4 tickets voor de Olympische Spelen te behalen.

Ann Simons

Interview met voormalig Olympisch atlete Ann Simons

Woensdag 24 feb 2016

De meisjes trainen dag in dag uit en zetten telkens alles op alles! Hun sterke prestaties komen er mede dankzij hun entourage, waaronder hun mental coach Ann Simons. Samen met hen werken ze aan hun droom om naar Rio te kunnen gaan.

De volledige preselectie junioren voor het EK-selectietraject

Junioren turnen interland BEL-FRA

Dinsdag 23 feb 2016

Nog meer spektakel op de Provinciale Voorronde van 5 maart: naast de senioren die er 's avonds hun eerste selectietest turnen in functie van de Olympische Spelen turnen ook onze nationale junioren hun eerste belangrijke wedstrijd: de juniorinterland BEL - FRA! Voor hen is de inzet uiteraard niet Rio, maar wel het Europees Kampioenschap Artistiek Turnen te Bern. Kom hen dus zeker aanmoedigen in hun Road to Bern!

Mooie prestaties op de Alina Cup RG Moskou

Maandag 22 feb 2016

Afgelopen weekend vond in Moskou de Alina Cup Ritmiek plaats. Mayté Van Kampen en Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica Gent) namen hier aan deel en zetten beide een mooie prestatie neer!

De weg naar Rio blijft ook open voor twee Belgische turners!

Maandag 22 feb 2016

In oktober slaagde het mannenteam er op het WK Turnen in Glasgow helaas net niet in een ticket te bemachtigen voor het Testevent. Toch worden ze beloond voor het traject dat ze reeds aflegden. Doordat ze zich plaatsten bij de 24 beste teams van het WK 2014 in Nanning mogen er 2 gymnasten afreizen naar het Testevent in Rio. Uiteindelijk zal er zich een gymnast, na één verdere kwalificatieprocedure, kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen!

UPDATE: World Challenge Cup Baku: zilveren medaille voor Maxime Gentges op paard met bogen!

Zondag 21 feb 2016

Het Olympisch jaar is goed begonnen voor de Waalse turner Maxime Gentges (GC Malmedy). Hij wist zich dit weekend te kwalificeren voor drie toestelfinales op de World Challenge Cup in Baku. Op het paard haalden hij deze morgen (21.02) een zilveren medaille!

Selectietest EK Trampoline

Vrijdag 19 feb 2016

Zondag 21 februari vindt de voorlaatste selectietest plaats voor het EK Trampoline in Valladolid. Onze toppers krijgen de kans zich te bewijzen en zo een ticket richting Spanje in de wacht te slepen.

Alsyha, Myrthe, Manon en Maellyse

Selectie Jong Delhaize TOP-team Gymnix bekend!

Vrijdag 19 feb 2016

Dat onze seniores 'on the Road to Rio' zijn, is ons ondertussen allen bekend. Maar ook de Belgische juniores zijn hard aan het trainen om ons land te vertegenwoordigen op belangrijke internationale wedstrijden.

Vandaag turnden 9 talentvolle jongeren van Gymfed en de Franstalige afdeling 'FfGym' van de Koninklijke Belgische Turnbond in het kader van de selectie voor het Europees Kampioenschap toestelturnen voor junioren (25 mei t.e.m. 5 juni 2016) in Bern (SUI) en het internationaal tornooi 'Gymnix' (3-6 maart 2016) in Canada.

Begin april verwelkomt TEAM BELGYM ROU & GER voor een vriendschappelijke interland in MOESKROEN!

Dinsdag 16 feb 2016

Op 3 april ontvangen de meisjes van TEAM BELGYM hun collega's van Roemenië en Duitsland voor een wedstrijd op topniveau. De meisjes worden hiermee voor een eerst en laatste keer geconfronteerd met twee van hun rechtstreekse concurrenten vooraleer ze naar het Test Event in Brazilië trekken...

Team BELGYM turnt eerste selectietest op vrijdag 19.02.2016

Maandag 15 feb 2016

Op 19 februari vindt in de Topsporthal te Gent de eerste selectietest van 2016 plaats voor TEAM BELGYM. Tijdens deze test worden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door vier internationale juryleden. Met het Testevent in het vooruitzicht wordt het dus een spannende dag voor Team BELGYM!

Arne en Vincent aan de leiding!

WORLD CUP Acro - topsportformaties in top van het klassement na 2de wedstrijddag

Donderdag 11 feb 2016

Naar jaarlijkse traditie organiseert Ambitious Pro Gymnastics de Flanders International Acro Cup, kortweg FIAC. Tijdens deze 16de editie wordt ook een FIG World Cup georganiseerd, waar we de absolute wereldtop aan het werk kunnen zien!

Michael Goossens wint jeugdsporttrofee Brugge

Donderdag 4 feb 2016

Michael Goossens (Rust Roest Brugge) won op 2 februari de jeugdsporttrofee van de stad Brugge voor zijn prestaties in 2015.

Dag van de Sportclubbestuurder

Dinsdag 2 feb 2016

In 2016 organiseert het Dynamoproject de 7de editie van de Dag van de Sportclubbestuurder. Dit is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Julie, Gaelle en Laura, de

Belgische gymnastes trappen #GOBELGYM-campagne af!

Woensdag 27 jan 2016

Donderdag 28 januari 2016 gaf “TEAM BELGYM” de aftrap van de promotiecampagne #GOBELGYM. De meisjes ontvingen de pers in hun thuisbasis te Gent om hen mee op sleeptouw te nemen in hun weg naar RIO, met als eerste belangrijke halte: het Testevent!

GoBELGYM! Les gymnastes Belges se préparent pour Rio 2016!

Dinsdag 26 jan 2016

GoBELGYM! Belgische gymnasten maken zich klaar voor Rio 2016!

Dinsdag 26 jan 2016

Luik is gaststad voor Eurogym 2018!

Dinsdag 26 jan 2016

De Franstalige vleugel van de Gymnastiekfederatie (Ffg) en de stad Luik brengen voor de tweede keer in de geschiedenis Eurogym naar België. Na een eerste editie in Gent in 2006, zal dit keer Luik tot bijna 5.000 deelnemers uit heel Europa ontvangen voor wat een onvergetelijke tijd beloofd te worden!

Een cursus Aspirant-Initiator Gymnastiek organiseren?

Maandag 25 jan 2016

Deelnemen aan de opleiding Aspirant-Initiator kan vanaf het kalenderjaar waarin men 15 jaar wordt. De cursisten leren hoe ze als hulptrainer tijdens een les recreatieve gymnastiek en kleutergym kunnen functioneren: Waar stel ik mij op, hoe geef ik instructies en feedback, welke lesorganisaties zijn er mogelijk, hoe motiveer ik de gymnasten, welke opwarmingsvormen kan ik geven, … De volledige opleiding is zeer praktijkgericht en de deelnemers worden permanent geëvalueerd. Wie slaagt ontvangt het attest Aspirant-Initiator van de Vlaamse Trainersschool.

Ook Niels Destadsbader rolt voor Team BELGYM! Steun jij ook met een koprol?

Vrijdag 22 jan 2016

Op donderdag 28 januari 2016 gaf “TEAM BELGYM” de aftrap van de promotiecampagne #GOBELGYM. De meisjes ontvingen de pers in hun thuisbasis te Gent om hen mee op sleeptouw te nemen in hun weg naar RIO. Ook jij kan hen steunen in hun Olympische droom door deel te nemen aan "De Langste Koprol"! Want zeg nu zelf, iedereen kan koprollen, toch?

Puike prestaties van Ritmiek-gymnasten op de 9th Helioupolis Cup!

Donderdag 21 jan 2016

Afgelopen weekend trokken Kaat Wyers, Lenne Sannen, jury Els Jeunen en coach Mieke richting Athene voor deelname aan het internationaal tornooi Ritmiek 'Heliopolis Cup'. Vrijdagmorgen speelde koning winter parten en na een lange rit met dikke sneeuwvlokken en ellenlange files arriveerden we nog net op tijd om onze vlucht te nemen.

Mieke Praet maakte speciaal voor de Gymfed-website volgend artikel...

In de kijker: Communiceren met 8-9 jarige gymnasten

Donderdag 21 jan 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 3?

Delhaize - KBT partnership wint Belgian Sponsorship Award voor 'Best Return on Investment'!

Vrijdag 15 jan 2016

Gisterenavond - 14 januari 2016 - werden de winnaars van de 2de editie van de Belgian Sponsorship Awards bekend gemaakt in het prestigieuze Plaza Hotel in Brussel. De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van de Belgian sponsorship community en wordt ingericht om jaarlijkse erkenning te bieden aan de meest inspirerende partnerships