Zoeken

Nieuwsberichten

Tachina Peeters is Europees kampioen Tumbling, junior Brent Deklerck pakt zilver op DMT

Zondag 2 mei 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op zondag 2 mei kwamen maar liefst zeven gymnasten in actie om hun finale te springen. De jonge Brent Deklerck pakt zilver op DMT en Tachina Peeters kroont zich tot Europees kampioen Tumbling!

Kwalificaties Synchroon Trampline EK

Zaterdag 1 mei 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 1 mei zagen we de Synchroon springers Trampoline in actie. Ons Belgisch duo turnde een knappe opgelegde maar bij de tweede reeks ging het helaas mis. 

Brons voor België op Teamfinale Tumbling Europees kampioenschap

Vrijdag 30 april 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april zagen we de seniores Tumbling opnieuw in actie in de Teamfinale. Ze eindigden op een knappe derde plaats!

Twee finales voor juniores op EK TU-TRA-DMT Sochi

Vrijdag 30 april 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april kwamen tijdens de kwalificaties twee juniores en twee seniores in actie. Samen verzamelden zij twee finales. 

Zes finales voor België op EK TU-TRA-DMT Sochi

Donderdag 29 april 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 29 april beten de eerste gymnasten de spits af in de prachtige competitiehal. Er werden maar liefst 6 finales bijeen gesprongen op de eerste kwalificatiedag.

Start to Skip: Rope Skipping in jouw club!

Dinsdag 27 april 2021

Heb je interesse om een afdeling Rope Skipping te starten in jouw gymclub? Gymfed zorgt volgend seizoen voor alles wat je nodig hebt om van start te gaan!

Goud en brons op World Cup in Sofia

Zondag 25 april 2021

Vandaag, 25 april, stond de finale op het programma van de World Cup Acro in Sofia (BUL). Het meisjes drie turnde een zeer knappe oefening en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Het heren vier liet zich eveneens van hun beste kant zien en kaapte de bronzen medaille weg!

Allroundfinale EK Toestelturnen

Zaterdag 24 april 2021

15de plaats voor Luka Van den Keybus in AA-finale

Vrijdag 23 april 2021

Na de allroundfinale bij de dames is het de beurt aan de heren op het EK Toestelturnen in Basel. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) wist zich tijdens de kwalificaties te plaatsen bij de 24 beste turners. In de allroundfinale wordt hij knap 15de.

Jutta Verkest knap 10de in allroundfinale

Vrijdag 23 april 2021

Vrijdag 23 april, de start van de finales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Basel. De Belgische driekleur in de allroundfinale bij de meisjes wordt vertegenwoordigd door Jutta Verkest (Gymflex) die knap 10de werd op dit EK!

EK Toestelturnen: allroundfinale voor Luka Van den Keybus

Donderdag 22 april 2021

Na de kwalificaties bij de dames is het vandaag, donderdag 22 april, de beurt aan de heren op het Europees kampioenschap Toestelturnen. 5 Gymnasten van Team BELGYM komen tijdens de kwalificaties in actie, Luka Van den Keybus selecteert zich voor de allroundfinale.

EK Toestelturnen: Kwalificaties meisjes

Woensdag 21 april 2021

Woensdag 21 april, D-day voor de meisjes van Team BELGYM. In de St Jakobshalle in Basel staan de kwalificaties van het Europees kampioenschap op het programma.

Nieuwe impuls voor Topsportwerking Trampoline

Dinsdag 20 april 2021

Gymfed wil in de komende beleidsperiode – onder impuls van de nieuwe topsportmanager – inzetten op de uitbouw en de ontwikkeling van de disciplines Trampoline en DMT.

Reactie Gymfed en coaches op rapport onafhankelijke onderzoekscommissie

Vrijdag 16 april 2021

Het is onze taak om de stemmen van jonge gymnasten te horen, hoe zacht ze soms ook klinken - omdat ze jong zijn, of bang of onzeker. Alleen zo kunnen zij zich op elk moment veilig voelen binnen onze sport“.


Vandaag, 16 april 2021, werd het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de topsportwerking Toestelturnen Dames in Gent bekend gemaakt. Lees hier de reactie van Gymfed alsook de reactie van de betrokken coaches op het rapport.

Een ongeval wat nu? Info voor de clubs

Donderdag 15 april 2021

Gymfed biedt heel wat polissen aan voor haar clubs en leden. Waar je deze verzekeringen en verschillende stappen kan vinden leggen we je hier uit.

Update Coronamaatregelen 14.04

Woensdag 14 april 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 14 april blijven de basisregels voor het in- en outdoor sporten ongewijzigd. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Update EK-delegatie Toestelturnen

Maandag 12 april 2021

Van 21 tot 25 april gaat in Basel (Zwitserland) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Dit weekend, 17 en 18 april, reist Team BELGYM af naar Zwitserland.

Selectie Europees kampioenschap toestelturnen

Dinsdag 6 april 2021

280 gymnasten uit 38 landen trekken midden april naar Basel (Zwitserland) waar het Europees kampioenschap Toestelturnen op de planning staat. Een individueel EK waar 9 Belgische gymnasten in actie komen.

Team BELGYM, de entourage - Q&A dokter Guy Briffoz

Woensdag 31 maart 2021

In hun Olympische droom worden de meisjes en coaches van Team BELGYM ondersteund door een interdisciplinair team. Het team bestaande uit een diëtiste, psycholoog, fysieke trainers, dokter, kiné, … volgt de gymnasten op de voet en bouwt mee aan de prestaties van de sporters waarbij de fysieke en mentale gezondheid van de atleten centraal staat. Wat is hun taak, hoe werken ze en wat is hun bijdrage aan het team? Wij spraken met enkele experten.

Algemene vergadering 2021, wat moet je weten?

Maandag 29 maart 2021

Op donderdag 25 maart vond online de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Deze vergadering werd gevolgd door 216 bestuurders uit 159 Gymfed-clubs. Wat moet je weten voor 2021?

Start Online Gymfed Cups en Challenges

Donderdag 25 maart 2021

Op zondag 28 maart 2021 bijten de disciplines Toestelturnen Meisjes en Ritmiek de spits af met de eerste organisatie van de Online Gymfed Cup. De Online Gymfed Cups staan open voor sporters t.e.m.13 jaar (°2008). Voor de disciplines Dans en Demo, en Rope Skipping worden Online Gymfed Challenges aangeboden waarbij elk Gymfed-lid (ongeacht leeftijd en niveau) kan deelnemen.

Update 24.03: Huidige maatregelen sportsector kinderen en jongeren ongewijzigd

Woensdag 24 maart 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 24 maart werden de basisregels voor het in- en outdoor sporten behouden. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Europees kampioenschap Toestelturnen

Dinsdag 23 maart 2021

Van 21 tot 25 April staat in het Zwitserse Basel het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. De voorlopige selectie gymnasten die ons land op het EK zal vertegenwoordigen ligt intussen vast. De definitieve selectie wordt begin april bekend gemaakt.

Streamingplatform voor Gymfed-clubs

Dinsdag 23 maart 2021

Wil je als club graag een clubwedstrijd, toonmoment, training, … organiseren per trainingsbubbel en de thuiszitters laten meegenieten?

In- en outdoor sporten, protocollen vanaf 22 maart

Maandag 22 maart 2021

Op basis van de beslissingen na het Overlegcomité op 19 maart werden de basisregels en aangepaste protocollen voor sportactiviteiten vanaf 22 maart gepubliceerd. Wat moet je weten?