Zoeken

Nieuwsberichten

Bouw jij mee aan sterke sporters?

Maandag 27 juni 2022

Het seizoen zit er op, en wat hebben we er samen van genoten! Een seizoen dat niet mogelijk was zonder onze 121 000 leden, meer dan 9000 trainers en zo'n 318 clubs. Samen stellen we meer dan ooit onze sporters centraal. Samen bouwen we aan sterke sporters. Bouwen jullie ook volgend seizoen mee?

EK Ritmiek 2022 - Kwalificaties dag 3

Woensdag 15 juni 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trokken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de derde kwalificatiedag zagen we onze drie seniores in actie met de twee overige tuigen.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 juni 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Europees kampioenschap Ritmiek 2022

Maandag 13 juni 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trekken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. 

Q&A - België scoort op het EK Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline

Vrijdag 10 juni 2022

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline plaats. De Belgische delegatie trok naar Rimini (Italië) om er het beste van zichzelf te geven. Ook benieuwd hoe zij de wedstrijd ervaren hebben? Je leest het in deze exclusieve Q&A!

EK TU TRA DMT 2022 - Zilver voor Brent Deklerck

Zondag 5 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de laatste dag van het EK werden heel wat finales gesprongen door onze gymnasten. 

Nagelbijten op de Best Show Teams Finale 2022

Zondag 5 juni 2022

Op zaterdagavond 04 juni 2022 vond na een afwezigheid van drie jaar opnieuw de BEST SHOW TEAMS FINALE plaats in de Topsporthal te Gent. Met maar liefst 1 500 aanwezige supporters een sfeervolle editie!

EK TU TRA DMT 2022 - Goud voor juniores DMT team

Zaterdag 4 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op dag vier van het EK zagen we onze synchroon gymnasten aan het werk op de trampoline en de DMT ploeg juniores die het goud wisten binnen te halen! 

Hoeveel uren trainen verschillende trainingsgroepen best?

Vrijdag 3 juni 2022

Het aantal trainingsuren is belangrijk, maar hoe de trainingen worden ingevuld (krachttraining, houdingsscholing, technieken opbouwen,…) en in welke omstandigheden ze plaats vinden (infrastructuur, opleidingsniveau en expertise trainer, aantal sporters per trainer, …) is nóg belangrijker. Om een houvast te hebben bij het opstellen van de uurregeling per trainingsgroep in een club, geven we in het Gymfed-sportmodel graag enkele richtlijnen mee.

EK TU TRA DMT 2022 - Brons & zilver in teamcompetitie Tumbling & DMT

Vrijdag 3 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de derde dag van het EK kwamen 8 gymnasten in actie in de teamfinales Tumbling & Dubbele Minitrampoline. Beide teams behaalden een medaille!

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 2

Donderdag 2 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de tweede dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werd er 1 individuele finale en 1 teamfinale behaald!

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 1

Woensdag 1 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de eerste dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werden er 5 finales behaald! 

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Dinsdag 31 mei 2022

Begin juni staat in het Italiaanse Rimini het 28ste Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline, Dubbele Minitrampoline op het programma. België zakte met een delegatie van 24 juniores & seniores af naar het la bella Italia om er het beste van zichzelf te geven.

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af

Maandag 30 mei 2022

Van 26 tot 29 mei ging in de Topgymnastiekhal te Gent het Groot BK door. De beste Vlaamse en Waalse gymnasten in 9 disciplines namen het in het A- en B-niveau tegen elkaar op om de Belgische titels.

Belgisch kampioenen Acro & Rope Skipping 2022

Zondag 29 mei 2022

Op de laatste dag van het Groot Belgisch kampioenschap kwamen gymnasten in de disciplines Acro, Toestelturnen jongens, Dubbele Minitrampoline, Tumbling en Rope Skipping in actie. 

Belgisch kampioenen Toestelturnen, Tumbling & Trampoline synchroon 2022

Zaterdag 28 mei 2022

Zaterdag 28 mei werd een echte hoogdag in Gent. Honderden gymnasten in de disciplines Toestelturnenn jongens & meisjes, Tumbling, Trampoline, Acro & Rope Skipping kwamen in actie op het Groot Belgisch kampioenschap! 

Belgisch kampioenen Ritmiek individueel & groep 2022

Vrijdag 27 mei 2022

Op vrijdag 27 mei stond in de Topsporthal te Gent de tweede competitiedag van het Groot Belgisch kampioenchap Gymnastiek & Rope Skipping op de agenda. Gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en Ritmiek kwamen in actie. 

Belgisch kampioenen Trampoline, Dubbele Minitrampoline & Rope Skipping 2022

Donderdag 26 mei 2022

Op donderdag 26 mei werd de aftrap gegeven van het 4-daagse event in de Topsporthal te Gent, het Groot BK! Gymnasten en skippers in de discipines Toestelturnen meisjes, Dubbele Minitrampoline, Trampoline, Rope Skipping en Ritmiek kwamen in actie. 

Uitrol actieplan gezond en ethisch sporten

Dinsdag 24 mei 2022

Onze sporters op een ethisch verantwoorde en gezonde wijze hun favoriete sport levenslang laten beoefenen, een engagement waar we als Gymfed onze leiderschapsrol in opnemen. Concrete taken en acties gebundeld in een actieplan en een traject herstel & integratie vormen een volgende stap binnen de cultuurverandering in onze sport.

Zo kunnen jouw wedstrijdsporters hun volle potentieel bereiken

Maandag 23 mei 2022

Het wedstrijdseizoen loopt ten einde... Misschien hebben jouw sporters nog een laatste wedstrijd voor de boeg waar ze nog een keertje willen knallen? Of misschien zijn alle wedstrijden achter de rug, ben je het seizoen positief aan het afsluiten en kijk je stiekem al vooruit naar volgend seizoen? Wat de situatie ook is, training geven aan wedstrijdsporters is een hele uitdaging en elke wedstrijdtrainer gaat deze uitdaging aan op zijn eigen manier. Wij geven graag enkele tips mee die je kunnen helpen in jouw aanpak.

Bouw jij mee aan onze inspiratietool Coach@home?

Donderdag 19 mei 2022

Eén van onze 8500 Gymfed-trainers? Check! Samen bouwen aan de optimale begeleiding van jouw sporters? Dubbel check! Laat ons weten hoe we jou als trainer maximaal kunnen ondersteunen en bouw mee aan de optimalisatie van onze inspiratietool Coach@home.

Zo laat je jouw recreatieve sporters schitteren

Donderdag 12 mei 2022

Op recreatieve trainingen is élke sporter welkom. Natuurlijk wil jij als trainer iedereen een fantastisch leuke en leerrijke training geven. En dat is een hele uitdaging! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen. Wij zetten graag enkele tips op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak om iedere sporter te laten schitteren.

Q&A - De eerste stap naar Topsport Toestelturnen meisjes

Vrijdag 6 mei 2022

De jaarlijkse entreetesten voor de meisjes in de discipline Toestelturnen komen eraan! Ook benieuwd wat dit exact inhoudt? Je leest er alles over in deze Q&A met Barbara Vandorpe, coördinator regiowerking Toestelturnen meisjes.

Expert view - Talentidentificatie – Barbara Vandorpe

Vrijdag 6 mei 2022

Margaux Daveloose zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 5 mei 2022

Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na tal van mooie prestaties besluit Margaux de turnzaal vaarwel te zeggen. We blikken graag terug op haar turncarrière.