Zoeken

Nieuwsberichten

Selectie Europees kampioenschap Toestelturnen bekend

Woensdag 3 augustus 2022

Van 11 tot 21 augustus staat in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes zien we een delegatie seniores en juniores aan het werk. 

Siluskip Step Up haalt Europese titel in Bratislava

Zaterdag 30 juli 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op de laatste dag van het EK strijdt demoteam Siluskip Step Up voor de Europese titel in de Show Competitie. 6 individuele skippers en 7 teams strijden ook in de event finales voor de laatste medailles.

Individuele skippers halen medailles op EK in Bratislava

Vrijdag 29 juli 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze tweede dag van het EK zagen we 6 individuele skippers strijden om de Europese titel. Ze verzamelden maar liefst 5 medailles in de all-round competitie en selecteren zich voor 12 event finales. Daarnaast kwamen ook onze 6 jongste skippers in actie.

Belgische skippers worden Europees kampioen in Bratislava!

Donderdag 28 juli 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze eerste dag van het EK gaven de 7 teams het beste van zichzelf tijdens de kwalificaties. De Belgen legden de lat meteen hoog en behaalde maar liefst 2 Europese titels en een totaal van 18 medailles. Daarbij behaalden ze ook nog eens tal van event finales!

Jeugd Teams knallen op Jeugd EK Rope Skipping

Woensdag 27 juli 2022

Het Jeugd Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 27 juli t.e.m. 29 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. De jongste skippers gaven met een knal het startschot op het Jeugd EK voor teams. In totaal kwamen 6 teams in actie en werden er maar liefst 31 deelmedailles behaald!

EYOF: Kwalificaties meisjes

Woensdag 27 juli 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de tweede kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen meisjes in actie.

EYOF: Kwalificaties jongens

Dinsdag 26 juli 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de eerste kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen jongens in actie.

Europees kampioenschap Rope Skipping 2022

Woensdag 20 juli 2022

Eind juli staat het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Bratislava, Slowakije. België zakt op 24 juli af met een delegatie van 6 individuele skippers en 7 teams om er het beste van zichzelf te geven. 

Sam D'Hoop knap 8ste in finale World Games

Zondag 17 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Naast onze acrogymnasten is het in de discipline Tumbling Belgisch kampioen Sam D'hoop die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt.

World Games: Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus pakken zilver op World Games

Zondag 17 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na hun teamgenoten zijn het Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus die ZILVER pakken op de Wereldspelen.

Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans pakken GOUD op World Games

Zaterdag 16 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na het goud van teamgenoten Helena Heijens & Bram Röttger pakken ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de titel op de Wereldspelen in Birmigham.

Helena Heijens & Bram Röttger pakken GOUD op World Games

Vrijdag 15 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Op de eerste competitiedag zijn in de discipline Acro de ogen gericht op gemengd paar Helena Heijens & Bram Röttger die het goud pakken.

Nog op zoek naar een vakantiejob 2022?

Vrijdag 15 juli 2022

Op het einde van de zomervakantie worden de turntoestellen van Gymfed volledig op orde gezet en plannen we daarom het nodige onderhoud in. Hiervoor zijn we nog op zoek naar helpende handen. Ben jij 16 jaar of ouder en nog op zoek naar een vakantiejob? Dan is dit jouw kans!

Let the World Games begin

Woensdag 13 juli 2022

Van 7 tot 17 juli staan in Birmingham, USA, de World Games op het programma. Dit internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn verwelkomt zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten. In de disciplines Acro & Tumbling komen onze gymnasten in actie op 15,16 en 17 juli.

Vacature: versterk jij ons sportief- en organisatieteam?

Vrijdag 8 juli 2022

Ben jij thuis in de discipline Rope Skipping en daarnaast ook nog een top organisatietalent? Dan ben jij wie wij zoeken en vervoeg jij binnenkort misschien wel het Gymfed-team!

Data trainersopleidingen Instructeur B en Trainer B online

Dinsdag 5 juli 2022

Het is nog even voor de start van het nieuwe seizoen, maar je kan je nu al inschrijven voor een trainersopleiding! Heb je jouw diploma Initiator behaald en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Schrijf je dan snel in voor één van de trainersopleidingen Instructeur B of Trainer B in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool.

Q&A - Team BELGYM naar World Games Acro & Tumbling

Vrijdag 1 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. In de disciplines Acro en Tumbling zien we onze gymnasten op 15,16 en 17 juli in actie. Wij spraken met hen in een exclusieve Q&A richting dit topevent.

Tim Moriau gaat nieuwe uitdaging aan

Dinsdag 28 juni 2022

Tim Moriau, huidig Topsportmanager Gymfed, heeft besloten om zijn traject binnen de gymnastiekwereld af te sluiten. Sinds december 2020 nam hij de taak als Topsportmanager binnen onze federatie voor zijn rekening. Tim zegt de sportwereld geen vaarwel, vanaf 1 september gaat hij aan de slag als als Directeur Topsport bij Triatlon Vlaanderen.

Zet je schrap voor MOVE! 2022

Maandag 27 juni 2022

Markeer alvast je kalender voor hét Freerunning & Parkour event MOVE! op 24 en 25 september. 

Bouw jij mee aan sterke sporters?

Maandag 27 juni 2022

Het seizoen zit er op, en wat hebben we er samen van genoten! Een seizoen dat niet mogelijk was zonder onze 121 000 leden, meer dan 9000 trainers en zo'n 318 clubs. Samen stellen we meer dan ooit onze sporters centraal. Samen bouwen we aan sterke sporters. Bouwen jullie ook volgend seizoen mee?

EK Ritmiek 2022 - Kwalificaties dag 3

Woensdag 15 juni 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trokken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de derde kwalificatiedag zagen we onze drie seniores in actie met de twee overige tuigen.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 juni 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Europees kampioenschap Ritmiek 2022

Maandag 13 juni 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trekken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. 

Q&A - België scoort op het EK Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline

Vrijdag 10 juni 2022

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline plaats. De Belgische delegatie trok naar Rimini (Italië) om er het beste van zichzelf te geven. Ook benieuwd hoe zij de wedstrijd ervaren hebben? Je leest het in deze exclusieve Q&A!

EK TU TRA DMT 2022 - Zilver voor Brent Deklerck

Zondag 5 juni 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de laatste dag van het EK werden heel wat finales gesprongen door onze gymnasten.