Zoeken

Nieuwsberichten

ZILVER en BRONS op EK Turnen

Zaterdag 15 apr 2023

Op het EK Turnen knallen Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maxime Gentges (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) in de toestelfinales in Antalya. Met BRONS op sprong en de titel VICE-EUROPEES kampioen paard met bogen brengt Baloise Team BELGYM twee medailles mee,naar huis. Aan de damesbrug wordt Lisa Vaelen knap 7de.

EK Turnen: Sterke 4de en 5de plaats in AA-finale

Vrijdag 14 apr 2023

Vrijdag 14 april, de tweede dag van de allroundfinales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) schrijven Belgische geschiedenis en worden knap 4de en 5de op het EK. 

EK Turnen: 12de en 18de plaats in AA-finale jongens

Donderdag 13 apr 2023

Donderdag 13 april, de derde competitiedag op het Europees kampioenschap in Antalya, Turkije. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Victor Martinez (Althanor Gym Club - FfG) vertegenwoordigen de Belgische driekleur in de allroundfinale waar de 24 beste turners, 2 per land, opnieuw in actie komen.

Droom jij van een topsportcarrière Acro?

Donderdag 13 apr 2023

Word je 12 jaar of ouder in 2024, ben je gedreven door de discipline Acro en wil je dat tikkeltje meer? 

EK Turnen: WK-ticket en 5 finales voor Baloise Team BELGYM meisjes

Woensdag 12 apr 2023

Woensdag 12 april, de tweede competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Na de kwalificaties van de jongens is het de beurt aan de meisjes van het Baloise Team BELGYM. Ze kwalificeren zich als 7de voor het WK Turnen in eigen land en halen 5 finales.

EK Turnen: WK-ticket en 3 finales voor Baloise Team BELGYM jongens

Dinsdag 11 apr 2023

Dinsdag 11 april, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. De jongens van het Baloise Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg. Ze kwalificeren zich als 8ste voor het WK Turnen in eigen land en halen 3 finales.

Klaar voor een toffe paastraining?

Zondag 9 apr 2023

De gymnasten zitten ondertussen volop in vakantiestemming, en wat is dé beste manier om hun vakantie-energie even volledig te kunnen uiten? Een super toffe paastraining natuurlijk! Speciaal voor jullie hebben we zowel een paastraining die je als trainer kan geven voorzien, alsook een toffe uitdaging voor de gymnasten thuis.

Foto: Christian Degroote

World Cup Acro & FIAC 2023 - GOUD voor meisjes drie, BRONS voor meisjes paar

Donderdag 6 apr 2023

Van 6 tot 9 april gaat in Puurs de World Cup Acro door. Voor België zien we meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) voor het eerst in actie bij de seniores. Daarnaast zien we ook het nieuwe topsport meisjes paar in actie op het jongerentoernooi, de FIAC. Na een knappe finale keren meisjes drie huiswaarts met GOUD, het meisjes paar mag BRONS in handen nemen. 

Mis niets van het EK Toestelturnen

Woensdag 5 apr 2023

Van 11 tot 16 april staat in Antalya, Turkije, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes strijden onze Belgische seniores om een selectie voor het WK Turnen in eigen land. 

KBT & Baloise gaan samen voor beweging

Woensdag 5 apr 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond, KBT, en Baloise slaan de handen in elkaar voor een tweejarig partnership. Tot december 2024 gaan we er voor, zoveel mogelijk mensen samen in beweging brengen.

Lessenroosters Instructeur-opleidingen op punt

Woensdag 5 apr 2023

Ben jij al initiator én geef je training aan competitiesporters... dan staat het behalen van een Instructeur-diploma vast en zeker heel erg hoog op de bucketlist. Want het is dé trainersopleiding die essentieel is om deze sporters te begeleiden en naar een hoge niveau te brengen. En we bieden jou dit najaar de kans om dat te realiseren.

XL Rope & Dance vzw pakt de Belgische titel in de categorie A19+ Mixed

Belgische titels Rope Skipping Teams 2023 verdeeld

Maandag 3 apr 2023

Op zaterdag 1 en zondag 2 april werden in Zwijnaarde de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams verdeeld. Ook de selectie voor het wereldkampioenschap werd bekend gemaakt.

Algemene vergadering 2023 - Wat moet je weten?

Donderdag 30 mrt 2023

Op dinsdag 28 maart schaarden maar liefst 215 bestuurders uit 157 clubs zich achter hun computer om de jaarlijkse statutaire vergadering van Gymfed bij te wonen. 
Heb je het gemist? Geen nood, in dit artikel vatten we alles voor je samen en kan je alles herbekijken.

Exclusief aanbod gymnastiekmateriaal Gymfed-clubs

Donderdag 30 mrt 2023

Is jouw club op zoek naar nieuw gymnastiekmateriaal aan voordeeltarief? Dan hebben we goed nieuws! Als Gymfed-club krijg je in pre-order de kans om het gymnastiekmateriaal van het WK Turnen 2023 in Antwerpen aan min 25% korting te bestellen. Plaats je bestelling en geniet vanaf oktober van topmateriaal waar de meest recente wereldkampioenen hun titels op scoorden.

Schouderblessure trekt streep door EK voor Nina Derwael

Woensdag 29 mrt 2023

Van 11 tot 16 april staat het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zal omwille van een schouderblessure niet deelnemen aan deze internationale competitie. De Belgische delegatie wordt bekend gemaakt op woensdag 5 april.

WK Toestelturnen juniores 2023 - Yelena en Hanne schitteren in de allroundfinale

Woensdag 29 mrt 2023

Van 29 maart tot 2 april ging in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. Voor België zagen we vijf gymnasten in actie. Op woensdag 29 maart gaven de jongens de aftrap in Antalya. Ze turnden een mooie competitie en Giel Vandeberg behaalden een unieke prijs voor zijn oefening aan vloer. Op donderdag 30 maart turnden de meisjes hun kwalificaties. Ze wisten twee plaatsen in de AA finale te bemachtigen. Op vrijdag 31 maart werd Yelena knap 11de en Hanne 23ste in de allroundfinale.

Maak je klaar voor het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j

Maandag 27 mrt 2023

We maken ons klaar voor het eerste Belgisch kampioenschap van 2023! Op 1 en 2 april organiseert Gymfed in samenwerking met Sipiro vzw het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. De skippers zullen strijden om de Belgische titels in Sporthal Hekers te Zwijnaarde. 

Versterk jij het Gymfed-team als Digitaal coördinator?

Dinsdag 21 mrt 2023

Klinkt "Let's think digital" jou perfect in de oren? Ben je goed in het coördineren van digitale processen en wil je daarnaast de werking van onze federatie naar een hoger niveau tillen? Check, join the Gymfed-team.

Club in de kijker - Steeds In Form Ooigem

Dinsdag 21 mrt 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Op deze Wereld Down-Syndroomdag zetten we Steeds In Form Ooigem in de kijker. Waarom? Dat ontdek je meteen! 

Team Challenge Stuttgart 2023 - Zilver en brons in toestelfinales

Vrijdag 17 mrt 2023

Van 17 tot 19 maart gaat in het Duitse Stuttgart de Team Challenge door voor de gymnasten Toestelturnen. Voor België zien we juniores en seniores meisjes en een ploeg juniores jongens in actie. De juniores meisjes eindigen knap derde in het teamklassement. Team BELGYM meisjes pakt bij de seniores het zilver in het teamklassement en haalt 2 medailles tijdens de toestelfinales. Daarnaast behalen de juniores jongens tweemaal brons in de toestelfinales. 

De ticketverkoop voor het Belgisch kampioenschap TTm, TTj, Acro en Ritmiek gaat van start!

Vrijdag 10 mrt 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw de Belgische kampioenschappen in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Acro en Ritmiek het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij? Reserveer nu jouw tickets. 

Foto: Thomas Schreyer

Q&A - De juniores Toestelturnen trekken binnenkort naar het WK

Vrijdag 3 mrt 2023

Eind maart trekken enkele gymnasten in het Toestelturnen jongens & meisjes naar het wereldkampioenschap voor juniores in Antalya, Turkije. Het is nog maar de tweede keer dat dit evenement georganiseerd wordt, een heel mooie kans voor de juniores om ook op wereldniveau hun talent te tonen. Ben jij ook benieuwd met welke verwachtingen ze naar Turkije trekken? Coaches Ward Van den Bosch (TTj) & David Spagnol (TTm) vertellen er alles over!

Foto Griet Gillisjans

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen in 2023

Dinsdag 28 feb 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is een belangrijke stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Glen Cuyle (Gym Izegem) in actie tijdens de World Cup in Cottbus - Foto Thomas Schreyer

World Cup Cottbus 2023

Zondag 26 feb 2023

Van 23 tot 26 februari gaat in Cottbus (GER) de Apparatus World Cup door. De eerste Internationale competitie van 2023 voor de seniores die afzakken naar Duitsland. Voor België zien we 2 gymnasten terug in de Toestelfinales op zondag 26.02. 

Klaar voor een BOM aan inspiratie?

Vrijdag 24 feb 2023

Geef jij les aan kleuters en heb je nood aan inspiratie? Of heb je gewoon zin om eens iets nieuws uit te proberen? Wij helpen je alvast op weg! Want dit artikel is werkelijk een BOM aan inspiratie.