Zoeken

Nieuwsberichten

Turnen voor mijn kind, de clubs

Vrijdag 9 sep 2022

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 sep 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Algemene richtlijnen online

Woensdag 7 sep 2022

Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2022-2023 is te raadplegen via 'Mijn Gymfed' -> Documenten. 

Dit kan je allemaal verwachten op MOVE! 2022!

Maandag 5 sep 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Er is een initiatie zone en vrije jam zone met tal van vrijblijvende challenges.

Zitten deze sessies op het Kaderweekend al in jouw favorietenlijstje?

Maandag 5 sep 2022

Het Kaderweekend gaat dit jaar terug fysiek door op 22 en 23 oktober in Gent. We vuren een uitgebreid en straf programma op jullie af. In dit artikel lichten we voor jou de niet te missen sessies uit. Bovendien kan je jouw favorietenlijstje samenstellen zodat je op een vlotte manier jouw programma kan samenstellen.  

Gymfed-collega's gingen Sporta Mon Ventoux challenge aan met partner Ethias

Zondag 4 sep 2022

Sporten verbindt mensen, en dat is niet enkel zo voor onze leden! Op 25 juni gingen 4 Gymfed-collega’s samen met verzekeringspartner Ethias hun sportieve uitdaging aan, en wat voor één! Samen reden ze de Mont Ventoux op, hoe hebben zij dit ervaren?

Senna en onze Belgische juniores op het EYOF

Q&A - Senna Deriks als Young Ambassador op het European Youth Olympic Festival

Vrijdag 2 sep 2022

Van 24 tot 30 juli ging het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes juniores Toestelturnen namen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Ook ex-topgymnaste Senna Deriks trok naar Slowakije als Young Ambassador van dit event! Benieuwd hoe Senna het European Youth Olympic Festival heeft ervaren? Je leest er alles over in deze exclusieve Q&A.

Turnen voor mijn kind, de disciplines

Woensdag 31 aug 2022

Het aanleren van een eerste koprol of handstand? Gebeten door de sierlijke oefeningen van de meisjes Toestelturnen? Nood aan de uitdaging van Rope Skipping of Freerunning? Binnen Gymnastiek is er voor ieder wat wils! Ontdek snel alle disciplines die onze Gymfed-clubs aanbieden.

6 tips voor een vlotte start!

Woensdag 31 aug 2022

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!

Tickets voor MOVE! nu verkrijgbaar

Maandag 29 aug 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Koop nu je tickets!

7 redenen om jouw kind te laten turnen

Maandag 29 aug 2022

Dat sporten goed is voor je kind, dat weten we allemaal! Maar waarom zou je nu net voor turnen kiezen?

Clubmeeting Toestelturnen jongens op 3 september

Vrijdag 26 aug 2022

Het Gymfed trainersteam Toestelturnen jongens wil jullie graag het nieuwe opleidingsmodel Toestelturnen jongens voorstellen dat klaar is voor gebruik door alle clubs. De voorstelling gaat door tijdens de clubmeeting op zaterdag 3 september in Gent.

Het More than Gym Doeboek 2022-2023 komt eraan!

Donderdag 25 aug 2022

Klaar om het nieuwe seizoen in te springen? Wij staan alvast te popelen! Ga mee op tocht met Gymbo en Gymba doorheen het More than Gym Doeboek en zet je schrap voor uren plezier.

Programma Kaderweekend 2022 nu online!

Woensdag 24 aug 2022

Na twee online edities zal het Kaderweekend in 2022 opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Zet het seizoen stevig in met het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen op 22 en 23 oktober te Gent. Ben jij ook aanwezig?

Gymfed lanceert Gymfed Academy

Woensdag 24 aug 2022

Of je nu trainer, jurylid, clubbestuurder, medewerker of club-API bent... je bent nooit te oud (of te jong) om bij te leren! Vanaf nu bundelt Gymfed alle opleidingen en bijscholingen onder de noemer 'Gymfed Academy'.

Al in orde met het UBO-register?

Dinsdag 23 aug 2022

Bericht voor de clubbestuurders!
Op 31 oktober 2018 trad het KB dat de werkingsmodaliteiten van het UBO-register vastlegt in werking. Iedere vzw is verplicht om haar bestuurders te registreren in het UBO-register. Je moet deze informatie ook jaarlijks bevestigen!

EK Toestelturnen: 7de plaats voor Noah Kuavita in rekfinale

Zondag 21 aug 2022

Zondag 21 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland, staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan rek verdedigt Noah Kuavita (Silok Deurne) de Belgische driekleur.

Ontdek het volledige sporttechnisch aanbod

Vrijdag 19 aug 2022

Ook al volop je trainingen voor komend seizoen aan het voorbereiden? Als trainer wil jij natuurlijk jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden.

EK Toestelturnen jongens: Kwalificaties juniores

Vrijdag 19 aug 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het vrijdag 19 augustus de beurt aan de Belgische juniores op de tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland.

EK Toestelturnen: 12de plaats voor Team BELGYM, rekfinale voor Noah Kuavita

Donderdag 18 aug 2022

Donderdag 18 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland. Na de meisjes van Team BELGYM geven de seniores jongens het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Mis niets van het EK Toestelturnen jongens in München

Dinsdag 16 aug 2022

Donderdag 18 augustus start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Mis niets van het EK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

EK Toestelturnen: 4de plaats voor Lisa Vaelen in sprongfinale

Zondag 14 aug 2022

Zondag 14 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staan de toestelfinales programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan sprong verdedigt Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) de Belgische driekleur. 

EK Toestelturnen meisjes: 5de plaats voor Team BELGYM

Zaterdag 13 aug 2022

Zaterdag 13 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staat de teamfinale op het programma. De meisjes van Team BELGYM nemen het samen met de andere 7 beste teams uit de kwalificaties tegen elkaar op in de Olympiahalle.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties juniores

Vrijdag 12 aug 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het nu de beurt aan de Belgische juniores op deze tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties Team BELGYM

Donderdag 11 aug 2022

Donderdag 11 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.