Zoeken

Nieuwsberichten

Versterk jij ons Gymfed én WK-team?

Vrijdag 26 mei 2023

Krijg je energie van communiceren en organiseren? Ben je een teamplayer en wil je graag het WK Turnen in eigen land mee beleven? Check, join our team!

Maak je klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau

Maandag 22 mei 2023

We maken ons klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau! Van 27 tot 29 mei organiseert Gymfed in samenwerking met Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge het Belgisch kampioenschap Tumbling & Trampoline A-, B-niveau. De gymnasten zullen strijden om de Belgische titels in Sport Vlaanderen te Brugge. 

Vier Belgische gymnasten nemen deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

Zondag 21 mei 2023

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldzomerspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer. Dit jaar is Duitsland aan de beurt. Voor België komen 4 gymnasten in actie. 

EK Ritmiek - Kwalificaties dag 2

Donderdag 18 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) en Béatrice Valeanu (FfG) trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op vrijdag 19 mei stond de tweede kwalificatiedag op het programma.

Mis niets van het EK Ritmiek

Maandag 15 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen.

Deze Vlaamse gymnasten behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023

De Belgische kampioenschappen sluiten het competitieseizoen af. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Acro, Tumbling en Trampoline het tegen elkaar op! Kom jij voor hen supporteren? 

Jouw gymnasten met vertrouwen laten presteren op wedstrijd

Woensdag 10 mei 2023

Laten we direct met de deur in huis vallen: Wat is het belangrijkste om te weten als trainer om je gymnasten te laten presteren op wedstrijd? Met deze vraag start de eerste podcast aflevering met gastspreker Elyne De Meyst. De start van een inspirerende podcastreeks over de mentale groei en ontwikkeling van gymnasten. Lees hier de strafste uitspraken en tips die je als trainer al veel vroeger had willen weten.

Ethias extranet vanaf 1 september 2023

Woensdag 10 mei 2023

Gymfed en Ethias slaan vanaf 1 september de handen in elkaar bij het behandelen van de ongevallendossiers. Gymfed zal niet langer optreden als tussenpartij en alle dossiers zullen rechtstreeks door Ethias behandeld worden. Hiermee streven we naar een meer efficiënte en correcte service van de ongevallendossiers. 

Q&A - De ins & outs van de atletencommissie

Vrijdag 5 mei 2023

In 2021 werd de Gymfed-atletencommissie opgestart, bestaande uit 9 ex-(top)sporters. Deze adviescommissie voor en door top-/wedstrijdsporters vormt de stem van de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking. Maar, wat is de atletencommissie nu eigenlijk, wat doen zij, en wat hebben we hieraan als sporter? Lore Vanden Berghe, voorzitter en ex-topsporter Acro, vertelt er ons alles over.

Belgische delegatie EK Ritmiek bekend

Dinsdag 2 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen.

Een initiatorcursus in jouw club in 2024?

Zondag 30 april 2023

Lijkt 2024 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2024 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

World Cup Toestelturnen Caïro - Twee keer brons & zilver voor Erika & Maxime

Zaterdag 29 april 2023

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trokken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. De gymnasten verzamelen maar liefst drie medailles! 

Vraag nu jouw WK-lespakket aan!

Vrijdag 28 april 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. Ben jij leerkracht in het basis- of secundair onderwijs en wil jouw school het WK Turnen van dichtbij meemaken? Doe mee aan de scholenactie en word WK-school!

Q&A - Een succesvol EK Toestelturnen voor Baloise Team BELGYM

Donderdag 27 april 2023

Twee weken geleden was het zo ver, het startschot van het EK Toestelturnen werd gegeven in Antalya, Turkije. Een enorm belangrijke wedstrijd voor onze gymnasten, want dit was hun laatste kans om zich te selecteren voor het WK Toestelturnen in Antwerpen dat van 30 september tot 8 oktober 2023 op de planning staat. 

World Cup Toestelturnen Caïro - Vier finales

Donderdag 27 april 2023

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trekken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. Op donderdag 27 april stonden de eerste kwalificaties op het programma. De gymnasten verzamelen 4 Toestelfinales. 

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Woensdag 26 april 2023

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 23 tot 29 juli in Sangalhos (POR).

Rust Roest Brugge op zoek naar voltijdse en halftijdse coach TTJ

Woensdag 26 april 2023

Een opleiding initiator volgen? Deze cursisten overtuigen je in no time!

Dinsdag 25 april 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is zo belangrijk om met een diploma voor je groep te staan. De cursisten van de initiatorcursus in Sint-Niklaas leggen het uit.

Club in de kijker - Turnkring Vlamertinge vzw

Woensdag 19 april 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april zetten we Turnkring Vlamertinge vzw in de kijker!

Best Show Teams Finale 2023 - Selectie DANS bekend

Dinsdag 18 april 2023

Op zondag 16 april ging in Pelt de laatste danswedstrijd van het seizoen door. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale 2023 bekend te maken!

"Gymtopia implementeren in onze clubwerking gaf ons veel positieve energie"

Dinsdag 18 april 2023

Artigym Herzele, een club uit de Vlaamse Ardennen telt 350 leden. We ontmoeten er de enthousiaste voorzitter Inge Gysels voor een clubbezoek en interview. Onder Inge's impuls startte de club dit seizoen met Gymtopia voor alle 7-8 jarigen. Benieuwd naar hun aanpak en ervaringen? Lees dan zeker verder.

EK Turnen - 8ste plaats voor Fien Enghels aan balk

Zondag 16 april 2023

Zondag 16 april, de laatste finaledag op het EK Turnen in Antalya, Turkije. Vandaag is het Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) die samen met de 8 beste gymnasten in actie komt tijdens de toestelfinale aan de balk. 

ZILVER en BRONS op EK Turnen

Zaterdag 15 april 2023

Op het EK Turnen knallen Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maxime Gentges (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) in de toestelfinales in Antalya. Met BRONS op sprong en de titel VICE-EUROPEES kampioen paard met bogen brengt Baloise Team BELGYM twee medailles mee,naar huis. Aan de damesbrug wordt Lisa Vaelen knap 7de.

EK Turnen: Sterke 4de en 5de plaats in AA-finale

Vrijdag 14 april 2023

Vrijdag 14 april, de tweede dag van de allroundfinales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) schrijven Belgische geschiedenis en worden knap 4de en 5de op het EK. 

EK Turnen: 12de en 18de plaats in AA-finale jongens

Donderdag 13 april 2023

Donderdag 13 april, de derde competitiedag op het Europees kampioenschap in Antalya, Turkije. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Victor Martinez (Althanor Gym Club - FfG) vertegenwoordigen de Belgische driekleur in de allroundfinale waar de 24 beste turners, 2 per land, opnieuw in actie komen.