Zoeken

Nieuwsberichten

Tickets voor MOVE! nu verkrijgbaar

Maandag 29 aug 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Koop nu je tickets!

7 redenen om jouw kind te laten turnen

Maandag 29 aug 2022

Dat sporten goed is voor je kind, dat weten we allemaal! Maar waarom zou je nu net voor turnen kiezen?

Clubmeeting Toestelturnen jongens op 3 september

Vrijdag 26 aug 2022

Het Gymfed trainersteam Toestelturnen jongens wil jullie graag het nieuwe opleidingsmodel Toestelturnen jongens voorstellen dat klaar is voor gebruik door alle clubs. De voorstelling gaat door tijdens de clubmeeting op zaterdag 3 september in Gent.

Programma Kaderweekend 2022 nu online!

Woensdag 24 aug 2022

Na twee online edities zal het Kaderweekend in 2022 opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Zet het seizoen stevig in met het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen op 22 en 23 oktober te Gent. Ben jij ook aanwezig?

Gymfed lanceert Gymfed Academy

Woensdag 24 aug 2022

Of je nu trainer, jurylid, clubbestuurder, medewerker of club-API bent... je bent nooit te oud (of te jong) om bij te leren! Vanaf nu bundelt Gymfed alle opleidingen en bijscholingen onder de noemer 'Gymfed Academy'.

Al in orde met het UBO-register?

Dinsdag 23 aug 2022

Bericht voor de clubbestuurders!
Op 31 oktober 2018 trad het KB dat de werkingsmodaliteiten van het UBO-register vastlegt in werking. Iedere vzw is verplicht om haar bestuurders te registreren in het UBO-register. Je moet deze informatie ook jaarlijks bevestigen!

EK Toestelturnen: 7de plaats voor Noah Kuavita in rekfinale

Zondag 21 aug 2022

Zondag 21 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland, staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan rek verdedigt Noah Kuavita (Silok Deurne) de Belgische driekleur.

Ontdek het volledige sporttechnisch aanbod

Vrijdag 19 aug 2022

Ook al volop je trainingen voor komend seizoen aan het voorbereiden? Als trainer wil jij natuurlijk jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden.

EK Toestelturnen jongens: Kwalificaties juniores

Vrijdag 19 aug 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het vrijdag 19 augustus de beurt aan de Belgische juniores op de tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland.

EK Toestelturnen: 12de plaats voor Team BELGYM, rekfinale voor Noah Kuavita

Donderdag 18 aug 2022

Donderdag 18 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland. Na de meisjes van Team BELGYM geven de seniores jongens het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Mis niets van het EK Toestelturnen jongens in München

Dinsdag 16 aug 2022

Donderdag 18 augustus start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Mis niets van het EK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

EK Toestelturnen: 4de plaats voor Lisa Vaelen in sprongfinale

Zondag 14 aug 2022

Zondag 14 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staan de toestelfinales programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan sprong verdedigt Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) de Belgische driekleur. 

EK Toestelturnen meisjes: 5de plaats voor Team BELGYM

Zaterdag 13 aug 2022

Zaterdag 13 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in München, Duitsland, staat de teamfinale op het programma. De meisjes van Team BELGYM nemen het samen met de andere 7 beste teams uit de kwalificaties tegen elkaar op in de Olympiahalle.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties juniores

Vrijdag 12 aug 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het nu de beurt aan de Belgische juniores op deze tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties Team BELGYM

Donderdag 11 aug 2022

Donderdag 11 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Mis niets van het EK Toestelturnen meisjes in München

Woensdag 10 aug 2022

Donderdag 11 augustus start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Mis niets van het EK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

Q&A - Team BELGYM naar Europees kampioenschap Toestelturnen

Vrijdag 5 aug 2022

Volgende week trekt Team BELGYM met maar liefst 10 meisjes en 10 jongens naar het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De eerste grote internationale competitie in een lange tijd. Ook benieuwd hoe de voorbereiding verliep? En met welke ambities trekken zij naar München? Je leest het in deze exclusieve Q&A.

Selectie Europees kampioenschap Toestelturnen bekend

Woensdag 3 aug 2022

Van 11 tot 21 augustus staat in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes zien we een delegatie seniores en juniores aan het werk. 

Siluskip Step Up (XL Rope & Dance vzw)

Siluskip Step Up haalt Europese titel in Bratislava

Zaterdag 30 jul 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op de laatste dag van het EK strijdt demoteam Siluskip Step Up voor de Europese titel in de Show Competitie. 6 individuele skippers en 7 teams strijden ook in de event finales voor de laatste medailles.

Belgische delegatie individuele skippers

Individuele skippers halen medailles op EK in Bratislava

Vrijdag 29 jul 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze tweede dag van het EK zagen we 6 individuele skippers strijden om de Europese titel. Ze verzamelden maar liefst 5 medailles in de all-round competitie en selecteren zich voor 12 event finales. Daarnaast kwamen ook onze 6 jongste skippers in actie.

Belgische delegatie mixed & mannen teams

Belgische skippers worden Europees kampioen in Bratislava!

Donderdag 28 jul 2022

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze eerste dag van het EK gaven de 7 teams het beste van zichzelf tijdens de kwalificaties. De Belgen legden de lat meteen hoog en behaalde maar liefst 2 Europese titels en een totaal van 18 medailles. Daarbij behaalden ze ook nog eens tal van event finales!

Groepsfoto mixed teams JEK

Jeugd Teams knallen op Jeugd EK Rope Skipping

Woensdag 27 jul 2022

Het Jeugd Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 27 juli t.e.m. 29 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. De jongste skippers gaven met een knal het startschot op het Jeugd EK voor teams. In totaal kwamen 6 teams in actie en werden er maar liefst 31 deelmedailles behaald!

EYOF: Kwalificaties meisjes

Woensdag 27 jul 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de tweede kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen meisjes in actie.

EYOF: Kwalificaties jongens

Dinsdag 26 jul 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de eerste kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen jongens in actie.

Belgische delegatie meisjesteams

Europees kampioenschap Rope Skipping 2022

Woensdag 20 jul 2022

Eind juli staat het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Bratislava, Slowakije. België zakt op 24 juli af met een delegatie van 6 individuele skippers en 7 teams om er het beste van zichzelf te geven.