Zoeken

Nieuwsberichten

Maak je klaar voor het Gymgala 2022

Maandag 26 september 2022

Het Gymgala is EIN-DE-LIJK terug van weg geweest! Na 2 corona-jaren staat op zaterdag 17 en zondag 18 december het Gymgala terug op onze kalender. Ben jij klaar voor hét gala van het jaar? Wij staan alvast te popelen om er een wervelende show voor de hele familie van te maken!

Lisa Vaelen pakt brons op World Challenge Cup

Maandag 26 september 2022

Op 24 en 25 september ging in Parijs, Frankrijk, de World Challenge Cup door voor de gymnasten Toestelturnen meisjes en jongens. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen - FfG) pakt met een knappe oefening brons in de finale aan de damesbrug en werd 4de in de sprongfinale.

5 tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Vrijdag 16 september 2022

Ken jij onze Gymfed-tools al om jouw trainingen te ondersteunen? We zetten graag even de 5 handigste tools op een rijtje, speciaal ontwikkeld voor onze trainers en clubs. Ontdek ze snel!

Club in de kijker 2022-2023

Woensdag 14 september 2022

Met heel veel goesting en goede moed zijn we het nieuwe seizoen gestart! Heeft jouw club er dit jaar ook extra veel zin in? Laat het ons weten en plaats jouw club voor één dag in de kijker.

Onze trainingen bestaan uit Fun, Fitness, Fundamentals en Friendship. De jouwe ook?

Maandag 12 september 2022

Sporters willen graag met plezier sporten (Fun), actief zijn (Fitness), veel bijleren (Fundamentals) én dit samen beleven met hun trainingsvriendjes (Friendship). Als trainer is het dus belangrijk om op deze 4 F-woorden in te zetten en zo te voldoen aan de wensen en noden van de sporters.  

Welke trainersopleiding past bij mij?

Maandag 12 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Deze kan je leren door opleidingen, observaties, reflecties, eigen ervaringen, ... Maar welke trainersopleiding is nu het meest interessant voor jou?

Turnen voor mijn kind, de clubs

Vrijdag 9 september 2022

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 september 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Algemene richtlijnen online

Woensdag 7 september 2022

Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2022-2023 is te raadplegen via 'Mijn Gymfed' -> Documenten. 

Dit kan je allemaal verwachten op MOVE! 2022!

Maandag 5 september 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Er is een initiatie zone en vrije jam zone met tal van vrijblijvende challenges.

Zitten deze sessies op het Kaderweekend al in jouw favorietenlijstje?

Maandag 5 september 2022

Het Kaderweekend gaat dit jaar terug fysiek door op 22 en 23 oktober in Gent. We vuren een uitgebreid en straf programma op jullie af. In dit artikel lichten we voor jou de niet te missen sessies uit. Bovendien kan je jouw favorietenlijstje samenstellen zodat je op een vlotte manier jouw programma kan samenstellen.  

Gymfed-collega's gingen Sporta Mon Ventoux challenge aan met partner Ethias

Zondag 4 september 2022

Sporten verbindt mensen, en dat is niet enkel zo voor onze leden! Op 25 juni gingen 4 Gymfed-collega’s samen met verzekeringspartner Ethias hun sportieve uitdaging aan, en wat voor één! Samen reden ze de Mont Ventoux op, hoe hebben zij dit ervaren?

Q&A - Senna Deriks als Young Ambassador op het European Youth Olympic Festival

Vrijdag 2 september 2022

Van 24 tot 30 juli ging het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes juniores Toestelturnen namen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Ook ex-topgymnaste Senna Deriks trok naar Slowakije als Young Ambassador van dit event! Benieuwd hoe Senna het European Youth Olympic Festival heeft ervaren? Je leest er alles over in deze exclusieve Q&A.

Turnen voor mijn kind, de disciplines

Woensdag 31 augustus 2022

Het aanleren van een eerste koprol of handstand? Gebeten door de sierlijke oefeningen van de meisjes Toestelturnen? Nood aan de uitdaging van Rope Skipping of Freerunning? Binnen Gymnastiek is er voor ieder wat wils! Ontdek snel alle disciplines die onze Gymfed-clubs aanbieden.

Tickets voor MOVE! nu verkrijgbaar

Maandag 29 augustus 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Koop nu je tickets!

7 redenen om jouw kind te laten turnen

Maandag 29 augustus 2022

Dat sporten goed is voor je kind, dat weten we allemaal! Maar waarom zou je nu net voor turnen kiezen?

Clubmeeting Toestelturnen jongens op 3 september

Vrijdag 26 augustus 2022

Het Gymfed trainersteam Toestelturnen jongens wil jullie graag het nieuwe opleidingsmodel Toestelturnen jongens voorstellen dat klaar is voor gebruik door alle clubs. De voorstelling gaat door tijdens de clubmeeting op zaterdag 3 september in Gent.

Programma Kaderweekend 2022 nu online!

Woensdag 24 augustus 2022

Na twee online edities zal het Kaderweekend in 2022 opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Zet het seizoen stevig in met het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen op 22 en 23 oktober te Gent. Ben jij ook aanwezig?

Gymfed lanceert Gymfed Academy

Woensdag 24 augustus 2022

Of je nu trainer, jurylid, clubbestuurder, medewerker of club-API bent... je bent nooit te oud (of te jong) om bij te leren! Vanaf nu bundelt Gymfed alle opleidingen en bijscholingen onder de noemer 'Gymfed Academy'.

Al in orde met het UBO-register?

Dinsdag 23 augustus 2022

Bericht voor de clubbestuurders!
Op 31 oktober 2018 trad het KB dat de werkingsmodaliteiten van het UBO-register vastlegt in werking. Iedere vzw is verplicht om haar bestuurders te registreren in het UBO-register. Je moet deze informatie ook jaarlijks bevestigen!

EK Toestelturnen: 7de plaats voor Noah Kuavita in rekfinale

Zondag 21 augustus 2022

Zondag 21 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland, staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan rek verdedigt Noah Kuavita (Silok Deurne) de Belgische driekleur.

Ontdek het volledige sporttechnisch aanbod

Vrijdag 19 augustus 2022

Ook al volop je trainingen voor komend seizoen aan het voorbereiden? Als trainer wil jij natuurlijk jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden.

EK Toestelturnen jongens: Kwalificaties juniores

Vrijdag 19 augustus 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het vrijdag 19 augustus de beurt aan de Belgische juniores op de tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland.

EK Toestelturnen: 12de plaats voor Team BELGYM, rekfinale voor Noah Kuavita

Donderdag 18 augustus 2022

Donderdag 18 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland. Na de meisjes van Team BELGYM geven de seniores jongens het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Mis niets van het EK Toestelturnen jongens in München

Dinsdag 16 augustus 2022

Donderdag 18 augustus start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Mis niets van het EK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.