Zoeken

Nieuwsberichten

Kalmthout krijgt nieuwe turnhal in 2023

Dinsdag 3 mei 2022

GymKa en Crescendo Turnsport Kalmthout slaan de handen in elkaar en bouwen grootse gymhal te Kalmthout. Naast een uitgebreide turnzaal, uitgerust met toestellen van Janssen-Fritsen, biedt het gebouw tal van extra's zoals slaapplaatsen, vergaderzalen,... Kortom, de ideale plek voor stages, zomerkampen en opleidingen! 

10% korting op magnesium voor je club

Maandag 2 mei 2022

Het wedstrijdseizoen draait op volle toeren, en het magnesium vloeit ook rijkelijk. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club?

Zo maak je sterke trainingen voor kleuters

Maandag 2 mei 2022

Wil jij jouw kleuters super leuke en leerrijke trainingen geven? Natuurlijk, daar twijfelen we niet aan! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen, en wij zetten graag enkele handvaten op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak.

Vier Toestelfinales voor juniores Toestelturnen jongens op Teamcup Berlijn

Maandag 2 mei 2022

Op 29 en 30 april kwamen de juniores jongens Toestelturnen in actie op de Teamcup in Berlijn. De jongens turnde een goede wedstrijd waarbij er vier Toestelfinales en een zilveren medaille behaald werd! 

Nood aan inspiratie voor jouw trainingen?

Maandag 2 mei 2022

Hoe kan ik mijn opwarming aantrekkelijk maken voor mijn sporters? Wat met fysieke voorbereiding? Hoe kan ik best een specifiek element aanleren? Kortom, nood aan inspiratie voor jouw volgende training? 

Parkour in de buitenomgeving

Parkour in de buitenomgeving - Kant-en-klaar-pakket voor leuke lessen outdoor!

Maandag 2 mei 2022

Gymfed lanceerde in mei 2021 met veel trots het project 'Parkour in de buitenomgeving'. Voor alle trainers en leerkrachten die willen proeven van de Freerunning & Parkour sport maar hier zelf geen kennis van hebben. Met een kant-en klaar pakket levert Gymfed je alles aan om een toffe Freerunning & Parkour les te geven. Met het goede weer en de laatste lesmaanden in het verschiet, is Parkour in de buitenomgeving perfect om nu in je lessen te implementeren!

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Woensdag 27 april 2022

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 24 tot 30 juli in Sangalhos (POR).

Expert aan het woord: samen voor fysiek en mentaal sterke sporters

Donderdag 21 april 2022

Elke training je sporters progressie laten maken tijdens een leuke training, dat is het doel! Maar geef toe, gemakkelijk is dat niet altijd?! Wist je dat het Gymfed-sportmodel je helpt om jouw trainingen nóg beter te maken op maat van jouw sporters?

Trainers, bereid je sporters optimaal voor op het VK en BK!

Donderdag 21 april 2022

Eindelijk terug Vlaamse - en Belgische kampioenschappen op ons programma! Hoe je sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

40 clubs vieren jubileumverjaardag

Vrijdag 15 april 2022

Een jubileumverjaardag, dat is feest! Zo ook voor de 40 clubs die tijdens de afgelopen Algemene Vergadering in de bloemetjes gezet werden voor hun x-jarige bestaan. Maar wat is het ‘geheim’ nu van die clubs? Waarom bestaan ze al zo lang? Of hebben ze een lid waarop ze heel trots zijn? Wij vroegen het hen!

Waarom is een trainersopleiding volgen nu zo belangrijk? Drie cursisten leggen het je uit!

Donderdag 14 april 2022

Een gediplomeerde trainer is goud waard, écht waar. En waarom is die opleiding nu zo een meerwaarde? We vroegen het aan enkele trainers die de Initiatorcursus Gymnastiek volgden.

Freerunning: Competent Creatures Challenge 22

Maandag 11 april 2022

Op 1 mei gaat CCC22 door, een niet-competitieve parkour skill challenge in de indoor-trainingshal van Skay Urban Academy.

Masterclass: The Way of Marc Busch

Maandag 11 april 2022

Op 29 mei geeft Marc Busch (DE) een masterclass parkour in Gent waarbij hij een groep op straat door zijn persoonlijke exploratie- en creatieproces leidt. Deze masterclass zal in het Engels gegeven worden.

Q&A - Simon Debacker springt Belgisch record Trampoline

Maandag 4 april 2022

Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) heeft al heel wat records en titels op zijn naam staan in de discipline Trampoline. Zo werd hij meerdere malen Belgisch kampioen en houdt hij maar liefst 4 Belgische records in het individuele en synchroon springen. Ook benieuwd naar zijn verdere ambities?

Webinar: Hoe bouw je als clubbestuur aan een stabiel en opgeleid trainersteam?

Vrijdag 1 april 2022

Trainers bepalen in grote mate het succes van de sportclub. De complexe sporttechnische vereisten van onze sport en de huidige sociale en maatschappelijke context leggen een hoge druk op onze (jonge) lesgevers. Een goed opgeleid trainersteam is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

Wil jij nieuwe trainers Rope Skipping de kneepjes van het vak leren?

Donderdag 31 maart 2022

De Gymnastiekfederatie organiseert samen met de Vlaamse Trainersschool Initiatorcursussen Rope Skipping verspreid over Vlaanderen. Om deze opleidingen te doceren, zijn we op zoek naar versterking voor het docententeam!

Activiteitenkalender 2022-2023 online

Vrijdag 25 maart 2022

Ook zo aan het genieten van het live sportseizoen? Wat is het fijn om al onze leden in levende lijve aan het werk te zien, gymtastisch! En we hebben goed nieuws: we gaan er gewoon mee door en stellen jullie graag de activiteitenkalender voor volgend seizoen 2022-2023 voor.

Team Challenge in Stuttgart 2022

Vrijdag 18 maart 2022

Van 18-20 maart ging in het Duitse Stuttgart de Team Challenge door voor de gymnasten Toestelturnen. Voor België zagen we junioren en senioren jongens en een ploeg junioren meisjes in actie. De seniores jongens eindigen de teamcompetitie op de 7de plaats.

Oekraïense vluchtelingen laten sporten, doen jullie mee?

Vrijdag 18 maart 2022

Naar aanleiding van de recente internationale ontwikkelingen, kunnen vele kinderen en volwassenen hun passie voor de gymsport jammer genoeg tijdelijk niet verder zetten. Samen met onze clubs willen ook wij ons steentje bijdragen en zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het sporten houden. Wat kan je doen als club?

WK Acro - 7 wereldtitels, 2 maal vice-wereldkampioen en brons op WK Acro

Vrijdag 11 maart 2022

Van 10 tot 13 maart gaat in Baku het 28ste wereldkampioenschap Acro door. Onze drie Belgische formaties wisten zich tijdens de kwalificaties te selecteren voor 9 finales, waar de wereldtitels per onderdeel verdeeld worden. Team BELGYM Acro gaat naar huis met 7 wereldtitels, 2 maal vice-wereldkampioen en éénmaal brons. 

WK Acro - 9 finales tijdens kwalificaties

Donderdag 10 maart 2022

Van 10 tot 13 maart gaat in Baku het 28ste wereldkampioenschap Acro door. Drie Belgische formaties strijden tijdens de kwalificaties om een plek in de finale, waar de wereldtitels per onderdeel verdeeld worden. Team BELGYM Acro haalt 9 finales tijdens de kwalificaties en wordt wereldkampioen in team.

#Sportclubbing campagne van start

Maandag 7 maart 2022

Sporten in een sportclub heeft zó véél meer voordelen: het is kwalitatief, gezond, sociaal, energiek. Vergeet ook niet de sportinfrastructuur, de trainers, de onmisbare vrijwilligers, de sfeer en menselijke warmte. Kortom: je kan sporten, maar je kan ook sportclubben!

Belgische delegatie Acro naar wereldkampioenschap in Baku

Maandag 7 maart 2022

Van 10 tot 13 maart gaat in Baku het 28ste wereldkampioenschap Acro door. Drie Belgische formaties trekken met hoge ambities naar Azerbeidzjan. 

FAQ corona Gymfed-organisaties - Update vanaf 7.03

Zaterdag 5 maart 2022

Coronamaatregelen update vanaf 7 maart

Zaterdag 5 maart 2022

Het overlegcomité kwam op 4 maart opnieuw samen en besliste om over te schakelen van code oranje naar code geel. Goed nieuws dus voor de sportsector! Code geel gaat in na de krokusvakantie op 7 maart. Waar dien je nu nog rekening mee te houden?