Zoeken

Nieuwsberichten

Belgische delegatie meisjesteams

Europees kampioenschap Rope Skipping 2022

Woensdag 20 jul 2022

Eind juli staat het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma in Bratislava, Slowakije. België zakt op 24 juli af met een delegatie van 6 individuele skippers en 7 teams om er het beste van zichzelf te geven. 

Sam D'Hoop knap 8ste in finale World Games

Zondag 17 jul 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Naast onze acrogymnasten is het in de discipline Tumbling Belgisch kampioen Sam D'hoop die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt.

Foto: Christian Degroote

World Games: Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus pakken zilver op World Games

Zondag 17 jul 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na hun teamgenoten zijn het Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus die ZILVER pakken op de Wereldspelen.

Foto: Christian Degroote

Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans pakken GOUD op World Games

Zaterdag 16 jul 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na het goud van teamgenoten Helena Heijens & Bram Röttger pakken ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de titel op de Wereldspelen in Birmigham.

Foto: Christian Degroote

Helena Heijens & Bram Röttger pakken GOUD op World Games

Vrijdag 15 jul 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Op de eerste competitiedag zijn in de discipline Acro de ogen gericht op gemengd paar Helena Heijens & Bram Röttger die het goud pakken.

Nog op zoek naar een vakantiejob 2022?

Vrijdag 15 jul 2022

Op het einde van de zomervakantie worden de turntoestellen van Gymfed volledig op orde gezet en plannen we daarom het nodige onderhoud in. Hiervoor zijn we nog op zoek naar helpende handen. Ben jij 16 jaar of ouder en nog op zoek naar een vakantiejob? Dan is dit jouw kans!

Let the World Games begin

Woensdag 13 jul 2022

Van 7 tot 17 juli staan in Birmingham, USA, de World Games op het programma. Dit internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn verwelkomt zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten. In de disciplines Acro & Tumbling komen onze gymnasten in actie op 15,16 en 17 juli.

Vacature: versterk jij ons sportief- en organisatieteam?

Vrijdag 8 jul 2022

Ben jij thuis in de discipline Rope Skipping en daarnaast ook nog een top organisatietalent? Dan ben jij wie wij zoeken en vervoeg jij binnenkort misschien wel het Gymfed-team!

Trainersopleidingen VTS - Foto Liesbeth Coremans

Data trainersopleidingen Instructeur B en Trainer B online

Dinsdag 5 jul 2022

Het is nog even voor de start van het nieuwe seizoen, maar je kan je nu al inschrijven voor een trainersopleiding! Heb je jouw diploma Initiator behaald en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Schrijf je dan snel in voor één van de trainersopleidingen Instructeur B of Trainer B in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool.

Q&A - Team BELGYM naar World Games Acro & Tumbling

Vrijdag 1 jul 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. In de disciplines Acro en Tumbling zien we onze gymnasten op 15,16 en 17 juli in actie. Wij spraken met hen in een exclusieve Q&A richting dit topevent.

Tim Moriau gaat nieuwe uitdaging aan

Dinsdag 28 jun 2022

Tim Moriau, huidig Topsportmanager Gymfed, heeft besloten om zijn traject binnen de gymnastiekwereld af te sluiten. Sinds december 2020 nam hij de taak als Topsportmanager binnen onze federatie voor zijn rekening. Tim zegt de sportwereld geen vaarwel, vanaf 1 september gaat hij aan de slag als als Directeur Topsport bij Triatlon Vlaanderen.

UPDATE! Afleveren fiscale attesten voor sportkampen kan ook via de sportclub!

Dinsdag 28 jun 2022

Organiseerde jouw club deze zomer sportkampen? Dan kan je als erkende Gymfed-club nu zelf fiscale attesten afleveren en hoeft dit niet meer via de gemeente/stad aangevraagd en/of ondertekend worden!
Wat moet je hiervoor doen?

Zet je schrap voor MOVE! 2022

Maandag 27 jun 2022

Markeer alvast je kalender voor hét Freerunning & Parkour event MOVE! op 24 en 25 september. 

Bouw jij mee aan sterke sporters?

Maandag 27 jun 2022

Het seizoen zit er op, en wat hebben we er samen van genoten! Een seizoen dat niet mogelijk was zonder onze 121 000 leden, meer dan 9000 trainers en zo'n 318 clubs. Samen stellen we meer dan ooit onze sporters centraal. Samen bouwen we aan sterke sporters. Bouwen jullie ook volgend seizoen mee?

EK Ritmiek 2022 - Kwalificaties dag 3

Woensdag 15 jun 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trokken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de derde kwalificatiedag zagen we onze drie seniores in actie met de twee overige tuigen.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 jun 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Alessia Verstappen in actie op het BK - Foto Carla Van den Bossche

Europees kampioenschap Ritmiek 2022

Maandag 13 jun 2022

Van 15 tot 19 juni gaat in Tel Aviv het Europees kampioenschap Ritmiek door voor juniores en seniores. Vijf Belgische gymnasten trekken naar Israël om er de Belgische driekleur te verdedigen. 

Foto Simone Ferraro

Q&A - België scoort op het EK Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline

Vrijdag 10 jun 2022

Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline plaats. De Belgische delegatie trok naar Rimini (Italië) om er het beste van zichzelf te geven. Ook benieuwd hoe zij de wedstrijd ervaren hebben? Je leest het in deze exclusieve Q&A!

EK TU TRA DMT 2022 - Zilver voor Brent Deklerck

Zondag 5 jun 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de laatste dag van het EK werden heel wat finales gesprongen door onze gymnasten. 

Foto Christian Degroote

Nagelbijten op de Best Show Teams Finale 2022

Zondag 5 jun 2022

Op zaterdagavond 04 juni 2022 vond na een afwezigheid van drie jaar opnieuw de BEST SHOW TEAMS FINALE plaats in de Topsporthal te Gent. Met maar liefst 1 500 aanwezige supporters een sfeervolle editie!

EK TU TRA DMT 2022 - Goud voor juniores DMT team

Zaterdag 4 jun 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op dag vier van het EK zagen we onze synchroon gymnasten aan het werk op de trampoline en de DMT ploeg juniores die het goud wisten binnen te halen! 

Hoeveel uren trainen verschillende trainingsgroepen best?

Vrijdag 3 jun 2022

Het aantal trainingsuren is belangrijk, maar hoe de trainingen worden ingevuld (krachttraining, houdingsscholing, technieken opbouwen,…) en in welke omstandigheden ze plaats vinden (infrastructuur, opleidingsniveau en expertise trainer, aantal sporters per trainer, …) is nóg belangrijker. Om een houvast te hebben bij het opstellen van de uurregeling per trainingsgroep in een club, geven we in het Gymfed-sportmodel graag enkele richtlijnen mee.

EK TU TRA DMT 2022 - Brons & zilver in teamcompetitie Tumbling & DMT

Vrijdag 3 jun 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de derde dag van het EK kwamen 8 gymnasten in actie in de teamfinales Tumbling & Dubbele Minitrampoline. Beide teams behaalden een medaille!

Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) in actie op het Groot BK - Foto Christian Degroote

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 2

Donderdag 2 jun 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de tweede dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werd er 1 individuele finale en 1 teamfinale behaald!

Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) haalt finale op het EK - Foto Christian Degroote

EK TU TRA DMT 2022 - Dag 1

Woensdag 1 jun 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de eerste dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werden er 5 finales behaald!