Zoeken

Nieuwsberichten

WK Toestelturnen: Nina Derwael pakt brons, 6de plaats voor Lisa Vaelen

Zaterdag 5 november 2022

Zaterdag 5 november, de start van de toestelfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) komen samen met de 8 beste turnsters per toestel opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

WK Toestelturnen: Allroundfinale Luka Van den Keybus

Vrijdag 4 november 2022

Vrijdag 4 november, na de allroundfinale bij de meisjes is het Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) die samen met de 24 beste turners, max 2 per land, opnieuw in actie komt in de M&S Bank Arena. 

WK Toestelturnen: Allroundfinale Lisa Vaelen & Maellyse Brassart

Donderdag 3 november 2022

Donderdag 3 november, de start van de allroundfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komen samen met de 24 beste turnsters opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

WK Toestelturnen jongens: Allroundfinale voor Luka Van den Keybus

Dinsdag 1 november 2022

Na de kwalificaties van de meisjes is het maandag 31 oktober de beurt aan de jongens van Team BELGYM op de derde dag van het Wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië.

WK Toestelturnen meisjes: 4 individuele finales voor Team BELGYM

Zondag 30 oktober 2022

Zaterdag 29 oktober, de eerste competitiedag op het Wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de M&S Bank Arena.

Tijd voor challenges op training tijdens de herfstvakantie!

Vrijdag 28 oktober 2022

Onlangs brachten we het More than Gym Doeboek 2022-2023 uit. Heb jij deze al uitgedeeld op je trainingen? Deze zitten namelijk boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurplaten, tips, én challenges! Ideaal voor een leuke herfstvakantie, zowel thuis als in de turnzaal.

Mis niets van het WK Toestelturnen in Liverpool

Woensdag 26 oktober 2022

Zaterdag 29 oktober start in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen. 9 Belgische gymnasten komen in actie om de Belgische driekleur te verdedigen. Mis niets van het WK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

Dit was het Kaderweekend 2022

Dinsdag 25 oktober 2022

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober ging het grootste opleidingsweekend van Vlaanderen door, het Kaderweekend. Meer dan 2000 deelnemers trokken naar de Topsporthal te Gent met één doel: samen bouwen aan sterke sporters.

Belgische toppers World Games gehuldigd

Dinsdag 25 oktober 2022

De World Games in Birmingham, USA, vormden afgelopen zomer een hoogtepunt voor het Belgische acroturnen en de Belgische tumbling, voor onze federatie en in het bijzonder uiteraard voor de gymnasten, hun familie en omkadering. De gymnasten en coaches werden vrijdagavond 21 oktober gehuldigd in Watt The Firms te Gent.

Waarom rust even belangrijk is als training

Maandag 24 oktober 2022

Iedereen weet dat rust en slaap noodzakelijk is om je fit te voelen. Maar wist je ook dat er in je lichaam effectief noodzakelijke processen plaats vinden tijdens rustperiodes en slaapmomenten die essentieel zijn om te kunnen trainen en presteren? Bijgevolg zal het blijven trainen zonder voldoende hersteltijd zelfs de sterkste sporters verzwakken. 

Geniet van groepskorting op het Gymgala 2022

Woensdag 19 oktober 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december geniet je in de Lotto Arena te Antwerpen van een spetterende show op het Gymgala. Zowel onze eigen Belgische toppers als internationale topgymnasten en special acts maken er ongetwijfeld een spektakel van voor jong en oud.

Selectie WK Toestelturnen bekend

Maandag 17 oktober 2022

Van 29 oktober tot 6 november staat in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. Meer dan 400 gymnasten uit alle hoeken van de wereld nemen het tegen elkaar op in de titelstrijd. Voor Team BELGYM komen 9 gymnasten in actie in Groot-Brittannië. 

Bereid je sporters optimaal voor op het nieuwe wedstrijdseizoen!

Vrijdag 14 oktober 2022

Voor enkele disciplines is het startschot voor het nieuwe wedstrijdseizoen gegeven met al enkele wedstrijden op het programma de komende maanden! Hoe je sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 oktober 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 oktober 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Beleef het Gymgala achter de schermen als vrijwilliger

Dinsdag 11 oktober 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Werk jij mee achter de schermen als vrijwilliger?

Uitgeklaard: Het effect van fysieke groei op de trainingen

Maandag 10 oktober 2022

Heb jij het al meegemaakt dat de trainingen ineens veen moeizamer gaan terwijl het enkele maanden geleden nog allemaal zo goed ging? Dan kan de groei en ontwikkeling van de sporter een mogelijke oorzaak zijn. Misschien maakt de sporter een sterke groeispurt door? Of ontwikkelt de sporter net beduidend meer spiermassa? Of gaat de vroegere mobiliteit plots verloren? Groei, ontwikkeling en fysieke activiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als trainer moet je hier dus oog voor hebben én je trainingen aanpassen.

Q&A - De eerste stap richting Topsport Trampoline

Vrijdag 7 oktober 2022

Recent werd het Trampolinecentrum Deinze opgezet als een eerste stap richting een gestructureerde Topsportwerking Trampoline. Ook benieuwd hoe dit exact in elkaar zit en wat de plannen voor de toekomst zijn? Ontwikkelingscoördinator Topsport Trampoline, Stijn Avau, vertelt er alles over. 

Deze sessies mag je niet missen op het Kaderweekend

Woensdag 5 oktober 2022

Nog niet ingeschreven voor het Kaderweekend? Deze week is jouw laatste kans! We zetten enkele aanraders op een rijtje waarvoor je nog steeds kan inschrijven.  

Maureen Vanherberghen tijdens de show in 2019 - Foto Christian Degroote

Maureen Vanherberghen speaker op Gymgala 2022

Maandag 3 oktober 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Naast onze eigen Belgische toppers én internationale talenten verwelkomen we met vreugde opnieuw fantastische speaker, Maureen Vanherberghen!

Dit was MOVE! 2022

Zondag 2 oktober 2022

Op 24 en 25 september vond het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats aan het skatepark aan de Blaarmeersen te Gent. Wat een topeditie!

Week van de Official 2022

Zaterdag 1 oktober 2022

Van 1 tot 9 oktober zetten we al onze juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials zouden er geen wedstrijden zijn!

Get moved voor het WK Turnen 2023

Vrijdag 30 september 2022

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Woensdag 28 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens onze trainingen kan iedereen op zijn niveau sporten. Bij jou ook?

Maandag 26 september 2022

Elke sporter wil op zijn niveau uitgedaagd worden om bij te leren. Is de training te moeilijk? Dan kan dit leiden tot stress of paniek waardoor de sporter niet gemotiveerd is. Is de training te gemakkelijk? Dan blijft de sporter te veel in zijn comfortzone en zal die niet gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven. Als trainer is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar het optimaal niveau voor elke sporter door te differentiëren.