Zoeken

Nieuwsberichten

Europese titel voor Lani Spiessens op jeugd EK Tumbling

Zondag 7 april 2024

In Guimaraes, Portugal, gaat van 3 tot 7 april het Jeugd Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Op jeugd EK pakt Lani Spiessens de Europese titel in de discipline Tumbling. Ook het meisjesteam behaalt de zilveren medaille in de teamfinale Tumbling.

Bronzen medaille voor Brent Deklerck op Europees kampioenschap DMT

Zondag 7 april 2024

Van 3 tot 7 april ging in Guimaraes, Portugal, het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) behaalt de bronzen medaille in de discipline Dubbele Minitrampoline. Damesteam Tumbling behaalt bronzen medaille in teamfinale.

Tachina en Louise knallen naar Tumblingfinale

Vrijdag 5 april 2024

Van 3 tot 7 april staat het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline op het programma. België zal met een delegatie van 17 juniores en seniores afreizen naar Guimaraes, Portugal. 

What's to come - April 2024

Vrijdag 29 maart 2024

Wat er in april allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Met jouw club naar de Olympische Spelen?

Woensdag 27 maart 2024

Deze zomer is het opnieuw zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Onze gymnasten zijn in volle voorbereiding om hun ambities waar te maken. Supportert jouw club mee voor onze toppers in Parijs?

Clubprestatie in de kijker - Maart 2024

Dinsdag 26 maart 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! Deze maand zetten we graag deze clubprestaties in de kijker. Proficiat aan alle sporters!

Inschrijving Intrinsieke Test TTj - Selectieprocedure Beloftenstatuut

Maandag 25 maart 2024

Actief in de discipline Toestelturnen heren en ambitie om in aanmerking te komen voor een beloftenstatuut? Grijp nu je kans!

Breng Pasen naar jouw turnles - Het Paaskonijn Diploma

Zondag 24 maart 2024

"Die paasvakantie komt eraan en ik vind maar geen leuke training in Paas-thema!", klinkt het je bekend in de oren? Fear no more, we got you!

Topsporter Acro worden? Grijp nu je kans! - Selectietest 5/05

Vrijdag 22 maart 2024

Altijd al ambitie gehad om het topsporttraject Acro in te stappen? Grijp dan nu je kans tijdens de selectietest op 5/05!

Q&A - Nina's Road to Paris is begonnen

Maandag 18 maart 2024

Amper 6 maand na haar schouderblessure weet Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs te pakken! Ook benieuwd hoe dit voor haar verlopen is en wat er verder nog op de planning staat?

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Goud en Zilver Toestelturnen Heren in Stuttgart

Zaterdag 16 maart 2024

Op de EnBW DTB Pokal Team Challenge in Stuttgart halen Noah Kuavita en Glen Cuyle goud en zilver in de toestelfinales.

Laatste openstaande organisaties seizoen 2024-2025

Vrijdag 15 maart 2024

Stel je als club alsnog kandidaat voor een Gymfed-organisatie!

Goud en brons op World Cup Alkmaar

Woensdag 13 maart 2024

Goud voor Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en brons voor synchroon paar Rien Denolf (WIK Oostende) en Brent Deklerck (WIK Oostende) op World Cup Trampoline.

Club in de kijker - Verto

Woensdag 13 maart 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Verto!

Belgische kampioenen Rope Skipping teams 2024 bekend

Maandag 11 maart 2024

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart werd in Boutersem gestreden om de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams. Daarnaast konden de twee beste teams zich ook selecteren voor het Europees kampioenschap.  

Nina Derwael pakt Brons in Bakoe

Zaterdag 9 maart 2024

Op de World Cup in Bakoe, Azerbeidzjan plaatst Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de kwalificaties aan balk als 4de voor de toestelfinale op zondag 10 maart. Tijdens de finale pakt ze brons.

RECAP | Q&A - SOS, mijn gymnast blokkeert

Vrijdag 8 maart 2024

Op woensdag 6 maart hielden we een live Q&A met sportpsycholoog Stef Van Puyenbroeck, gymnast Simon Debacker & trainster Sofie Naert, volledig in het teken van angst bij gymnasten. Kon jij er niet bij zijn? We geven je graag de belangrijkste tips mee!

Nina Derwael pakt Olympisch ticket

Vrijdag 8 maart 2024

Van 7 tot 10 maart staat in Bakoe, Azerbeidzjan, de derde World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) verzekert zich tijdens de kwalificaties aan balk voor de Olympische Spelen in Parijs. 

NIEUW - Resultaten van al jouw sporters in de Clubapp

Woensdag 6 maart 2024

De rapportage in de Clubapp werd recent uitgebreid met de (detail)resultaten van al jouw sporters. Onder ‘Rapporten -> wedstrijden’ vind je zowel een overzicht van de deelname van al je sporters als hun behaalde resultaat. Je kan handig filteren op seizoen, discipline, soort wedstrijd,… en dit zowel voor de Recreatoernooien als in de Wedstrijdsport.

Belgisch kampioenschap Teams A-niveau 13+j 2024

Dinsdag 5 maart 2024

We bereiden ons voor op het eerste Belgisch kampioenschap van 2024! Op 9 en 10 maart wordt in de Sport'o'droom gestreden voor de Belgische titels Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. Gymfed organiseert samen met de Skippies het Belgisch kampioenschap en verwelkomt jullie graag om mee te kijken naar een spannende strijd.

4de en 7de plaats op Junior Cup Gymnix

Maandag 4 maart 2024

Van 6 tot 10 maart ging de 30ste editie van de International Gymnix door in Montréal (CAN). De Belgisch delegatie was vertegenwoordigd door twee juniorenteams. 

What's to come - Maart 2024

Vrijdag 1 maart 2024

Wat er in maart allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Clubprestatie in de kijker - Februari 2024

Dinsdag 27 februari 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! Deze maand zetten we graag deze clubprestaties in de kijker. Proficiat aan alle sporters!

Heeft jouw sportclub al een club-API?

Maandag 26 februari 2024

Het jaar van de club-API is van start gegaan! Hiermee zet de sportsector extra in op de rol van de club-API met het doel om 1000 club-API's op te leiden over verschillende sporten heen.