Zoeken

Nieuwsberichten

Foto Filip Lanszweert

Start wedstrijdseizoen 2021-2022

Donderdag 21 okt 2021

Het is zover, het wedstrijdseizoen gaat van start! Meer dan 80 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings staan er dit jaar gepland! Alle belangrijke info vind je hier. 

Twee allroundfinales op WK Toestelturnen

Dinsdag 19 okt 2021

Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. Dinsdag 19 oktober kwamen de Belgische heren in actie tijdens hun kwalificatiewedstrijd waar ze twee allroundfinales in de wacht weten te slepen voor het Belgische team.

Geniet van 10% korting op je magnesium!

Dinsdag 19 okt 2021

Het is een onmisbaar element in de turnzaal, magnesium. Zonder magnesium is het onmogelijk voor een gymnast om zijn of haar favoriete sport uit te oefenen. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club? 

WK Toestelturnen van start

Vrijdag 15 okt 2021

Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het Wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. De Belgische heren turnen hun kwalificaties op dinsdag 19 oktober met als doel zich te plaatsen voor de mogelijke allroundfinale en toestelfinales later in de competitieweek.

Vragen of advies inwinnen rond grensoverschrijdend gedrag

Donderdag 14 okt 2021

Heb je als sporter, ouder of trainer een vraag rond grensoverschrijdend gedrag of wens je hierover te praten? Een vermoeden of effectieve klacht rond dit topic? Hiervoor kan je terecht bij de API (onafhankelijk aanspreekpunt integriteit) van jouw club of de Gymfed-API's. 

Club in de kijker - G-gym bij Gympuls Essen

Woensdag 13 okt 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In oktober is het de beurt aan de G-gymwerking van Gympuls Essen!

Foto Puppo - Test Gent

Florian Landuyt zet punt achter topsportcarrière

Dinsdag 12 okt 2021

Na dertien jaar zet Florian Landuyt (Sportac Deinze) een punt achter zijn topsportcarrière. Florian was een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist op heel wat internationale competities mooie prestaties neer te zetten. 

Spektakel op Lantis World Chase Tag

Vrijdag 8 okt 2021

In de park en ride Luchtbal in Antwerpen vond afgelopen zondag de Lantis World Chase Tag plaats. Internationale en Belgische teams namen het tegen elkaar op in een spectaculair kat & muis spel.  

Gratis LIVE Q&A sportvoeding op het Kaderweekend@Home

Maandag 4 okt 2021

Met het Kaderweekend@Home bieden we onze trainers, juryleden en bestuurders op 9 en 10 oktober een Corona-proof opleidingsweekend aan met een 90-tal online sessies. Op de agenda staan ook gratis sessies, waaronder deze inzake het onderwerp sportvoeding.

Lees het E-magazine More than Gym #15

Vrijdag 1 okt 2021

Een nieuwe editie van het online magazine More than Gym staat online. Kom alle laatste nieuwtjes te weten van de nationale en internationale toppers!

Q&A op het Kaderweekend

Donderdag 30 sep 2021

Om je extra te ondersteunen staan heel wat lesgevers klaar voor jou op 9 en 10 oktober om je vragen te beantwoorden.

World Chase Tag komt voor het eerst naar België

Donderdag 30 sep 2021

Op 03 oktober 2021 strijkt World Chase Tag neer in Antwerpen. Samen met 6 internationale teams zullen er twee Belgische teams deelnemen. Kom dus zeker een kijkje nemen!

EK Acro 2021 - Vier medailles op EK Acro in Pesaro

Woensdag 29 sep 2021

Van 29 september tot 3 oktober stond het Europees kampioenschap in Pesaro (ITA) op de planning. Na het wereldkampioenschap eerder dit jaar, de tweede grote afspraak voor onze acrotoppers! Er werden in totaal maar liefst vier medailles behaald. 

Verderzetting samenwerking Yves Kieffer en Marjorie Heuls

Dinsdag 28 sep 2021

Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven aan de slag als hoofdcoaches van het Gymfed-topsportcentrum Toestelturnen meisjes. Na de Spelen in Tokyo werd de samenwerking tussen de coaches en Gymfed geëvalueerd op verschillende vlakken. “Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten”, aldus Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed.

Foto: Griet Gillisjans

Noam Patel en Robin Casse beëindigen fantastische topsportcarrière Acro

Zondag 26 sep 2021

Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) zetten na een fantastische carrière in de discipline Acro een punt achter hun topsportcarrière.

EAGC Acro - Brons voor meisjes paar 11-17

Zondag 26 sep 2021

Van 21 tot 26 september gaat in Pesaro (ITA), de European Age Group Competition Acro door. Deze competitie is een internationaal jongerentoernooi in de leeftijdscategorieën 11-17 en 12-19 jaar.

4de en 7de plaats op World Cup Toestelturnen Szombathely

Zaterdag 25 sep 2021

Van 24 tot 26 september gaat in Szombathely, Hongeraije, de 8th Hungarian Grand Prix Competition door. Een World Cup voor gymnasten Toestelturnen jongens en meisjes. Voor België turnden vandaag twee seniores jongens de finale aan de ringen.

Kwalificaties World Cup Toestelturnen Szombathely

Vrijdag 24 sep 2021

Van 24 tot 26 september gaat in Szombathely, Hongeraije, de 8th Hungarian Grand Prix Competition door. Een World Cup voor gymnasten Toestelturnen jongens en meisjes. Voor België zagen we drie seniores jongens in actie tijdens de kwalificaties. In totaal werden er drie finales binnen gehaald! 

Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

Vrijdag 24 sep 2021

Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

Bezorg ons jouw input voor het Topsportplatform TRA & DMT

Dinsdag 21 sep 2021

Meebouwen aan het Topsportplatform Trampoline en Dubbele Minitrampoline? Bezorg ons jouw input voor 1 oktober.

Team BELGYM WK Toestelturnen

Dinsdag 21 sep 2021

Van 18 tot 24 oktober staat in Kitakyushu (Japan) het Wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. De, voorlopige, Belgische delegatie wordt vertegenwoordigd door 3 mannelijke gymnasten. Er komen geen vrouwelijke gymnasten van Team BELGYM in actie in Japan.

Speel het Gymtopia gezelschapspel

Woensdag 15 sep 2021

Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 sep 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Geslaagde editie van Freerunning & Parkour event MOVE!

Dinsdag 14 sep 2021

Op 11 en 12 september vond, na een jaar uitstel, het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats. Traceurs van alle leeftijden en niveaus kwamen samen in Gent, om van de urban sport te genieten.

Te koop in Merchtem: verlaagde prijs! interessante opbrengsteigendom met Gym-, dans en fitnesszaal

Vrijdag 10 sep 2021

Droom je er van een professionele gym- en dansclub te leiden? Momenteel staat in het centrum van Merchtem een bloeiende zaak te koop waar momenteel de club 'Footloose' is ondergebracht.
De club telt momenteel een 400-tal leden. Naar bezetting heeft de zaal nog veel capaciteit.