Zoeken

Nieuwsberichten

Toestelturnen meisjes behalen mooi resultaat in Charleroi

Maandag 27 november 2023

Op 25 en 26 november kwamen vier topsporters Toestelturnen meisjes in actie tijdens de Internationale competitie Top Gym in Charleroi. Dit was tevens de laatste internationale wedstrijd van 2023. 

België straalt tijdens de European Show Contest 2023

Vrijdag 24 november 2023

ERSO organiseerde in samenwerking met de Nederlandse Rope Skipping Organisatie (NRSO) de 5de ERSO Show Contest die plaats vond op 25 november 2023 in Zeist (NDL).

Mooie resultaten van gymnasten Toestelturnen meisjes in Combs-la-Ville

Donderdag 23 november 2023

Eén beloften en één junioren topsportteam Toestelturnen meisjes namen op 18 en 19 november deel aan de internationale competitie in Combs-la-Ville, Frankrijk.

Q&A - Het gouden topsport trio Acro

Dinsdag 21 november 2023

In april 2023 konden we het meisjes trio Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) voor het eerst aan het werk zien bij de senioren tijdens de World Cup Acro in Puurs. Sindsdien wisten ze de ene gouden medaille na de andere binnen te halen. In oktober werden ze bekroond tot Europees kampioen.

De nieuwe Belgische kampioenen Rope Skipping zijn bekend

Maandag 20 november 2023

Op zondag 19 november organiseerde Gymfed in samenwerking met de club Sipiro het Belgisch kampioenschap Rope Skipping individueel 13+. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance vzw) en Mirte Schuurmans (XL Rope & Dance vzw) kroonden zich tot Belgische kampioen in de categorie 19+ jaar.

Lani Spiessens vice-wereldkampioen Tumbling bij de junioren

Maandag 20 november 2023

Junioren die voldoende punten wisten te sprokkelen tijdens het WAGC werden geselecteerd om op 19 november mee te doen aan de Junior Worlds in Birmingham (GBR). 

Duitse topcoach Ulla Koch als interim-headcoach

Vrijdag 17 november 2023

De Duitse topcoach Ulla Koch wordt de nieuwe interim-headcoach van de topsportwerking in de discipline Toestelturnen Dames bij Gymfed. “Ulla Koch is een kampioenencoach met meer dan 40 jaar evaring. We zijn ongelofelijk trots dat een topcoach als Ulla ons team komt versterken binnen ons Prestatieprogramma in samenwerking met Sport Vlaanderen. We kijken ernaar uit om met de technische en interdisciplinaire staf onze gymnasten klaar te stomen richting de komende competities." stelt Ruben Neyens, Topsportmanager van Gymfed.

Dag drie van het WAGC Tumbling, Trampoline & DMT 2023

Woensdag 15 november 2023

Van 16 tot en met 18 november staat de World Age Group Competition in de disciplines Tumbling, Trampoline en Dubbele minitrampoline op het programma. In Birmingham (GBR) komen 38 Belgische gymnasten in actie. Daar zullen ze strijden tegen heel wat anderen landen om een plekje in de finale te bemachtigen.

WK TU TRA DMT 2023 - 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

Zaterdag 11 november 2023

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Club in de kijker - G-Gym Vlimmeren

Woensdag 8 november 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan G-Gym Vlimmeren!

Bronzen medaille voor juniorenteam tijdens 2023 Swiss Cup

Maandag 6 november 2023

Op vrijdag 3 november werd in Wallisellen (SUI) de Swiss Cup voor junioren georganiseerd. Zes Belgische junioren meisjes kwamen ook in actie en behaalden prachtige resultaten. 

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

Geslaagden jurycursus Trampoline en DMT

Vrijdag 27 oktober 2023

Job opportunity: Headcoach WAG

Dinsdag 24 oktober 2023

Vacature: Headcoach Toestelturnen meisjes

Maandag 23 oktober 2023

Gymfed is op zoek naar een Headcoach Toestelturnen meisjes van wereldklasse om leiding te geven aan de implementatie van het Gymfed prestatieprogramma en uiteindelijk het toekomstige succes van de Belgische Olympische prestaties te stimuleren en te behouden.

EK ACRO 2023 - Senioren trio brengt drie gouden medailles mee naar huis

Maandag 23 oktober 2023

Van 18 tot en met 22 oktober ging het Europees Kampioenschap Acro door in Varna, Bulgarije. België verzamelt drie gouden medailles! 

5 redenen waarom jurylid worden belangrijk is

Zaterdag 21 oktober 2023

Zonder goed opgeleide juryleden kunnen wedstrijden simpelweg niet doorgaan. Het is van belang dat juryleden goed worden opgeleid om deze belangrijke taak te vervullen. Wij geven jullie alvast 5 redenen om jurylid te worden! 

Dringend organisatoren gezocht voor wedstrijden TTm en Recreatoernooien Toestelturnen!

Vrijdag 20 oktober 2023

Wil jij er mee voor zorgen dat de gymnasten kunnen schitteren, en ondertussen de clubkas spijzen? We zijn nog steeds op zoek naar organiserende clubs voor de wedstrijden TTm en recreatoernooien Toestelturnen komend seizoen.

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Club in de kijker - GymFlex

Donderdag 19 oktober 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan GymFlex! 

Vacature - Versterk jij het topsportteam Toestelturnen meisjes in Gent?

Donderdag 19 oktober 2023

Ben je een gepassioneerde en enthousiaste coach met een sterke pedagogische aanpak? Hou je van positieve coaching en heb je sporttechnische kennis op hoog niveau? Check, join our team!

Recap Safe Sport Symposium

Woensdag 18 oktober 2023

Wist jij dat we tijdens het afgelopen WK Turnen ook een internationaal congres over veilig en ethisch sporten organiseerden? Op 3 en 4 oktober gingen we in gesprek met internationale experten en internationale gymnastiekfederaties over veilig en ethisch sporten. We werkten hiervoor samen met FIG en Sport Vlaanderen.

Selectieprocedure EK Ritmiek 2024

Dinsdag 17 oktober 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond heeft de selectieprocedure voor het Europees Kampioenschap Ritmiek goedgekeurd.

Vier bronzen medailles voor België op het EAGC 2023

Maandag 16 oktober 2023

Van 12 oktober tot en met 15 oktober trekken onze Acrogymnasten naar Varna, Bulgarije om er deel te nemen aan de 2023 Acro European Age Group Competition.