Zoeken

Nieuwsberichten

Belgische delegatie trekt naar Amsterdam voor de World Gymnaestrada

Donderdag 27 juli 2023

Van 30 juli tot 5 augustus trekken 476 Belgische deelnemers naar de World Gymnaestrada in Amsterdam. In totaal maken 18.832 deelnemers zich klaar voor de World Gymnaestrada, het grootste gymnastiekfestival ter wereld dat elke vier jaar plaatsvindt. 

WK Turnen 2023 - Selectieprocedure

Maandag 24 juli 2023

Q&A - Juniores Toestelturnen naar het EYOF

Donderdag 20 juli 2023

Volgende week zien we 6 juniores in het Toestelturnen in actie op het European Youth Olympic Festival in Maribor, Slovenië. Ontdek wie deze juniores zijn en wat hun doelen zijn in deze exclusieve Q&A!

WAGC TU TRA DMT 2023 (Birmingham): Delegatie gekend

Woensdag 19 juli 2023

De delegatie voor de World Age Group Competitions Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline is gekend. Maar liefst 44 gymnasten en 15 begeleiders (8 trainers, 4 juryleden, 1 Head of Delegation, 1 Team Manager en 1 kine) vertrekken dit najaar naar Birmingham (VK).

 

18 medailles op event finales WK Rope Skipping

Woensdag 19 juli 2023

Zaterdag 22 en zondag 23 juli stonden de event finales op het programma op het wereldkampioenschap Rope Skipping in Colorado Springs, USA. Hier behaalden de skippers maar liefst 18 medailles! 

Q&A WK Turnen - Een inkijk bij team sportief

Woensdag 19 juli 2023

Het wereldkampioenschap Turnen komt dichterbij. Op zaterdag 30 september geven we in het Sportpaleis te Antwerpen het startschot van wat een fan-tas-tische 9 daagse wordt. 

Succesvol International Open Tournament Rope Skipping in Colorado Springs

Dinsdag 18 juli 2023

Op 16 en 17 juli zagen we 7 individuele skippers en 8 teams in actie op het International Open Tournament Rope Skipping in Colorado Springs, USA. Een succesvol IOT was het zeker! De skippers brengen tal van medailles mee naar huis. 

Programma's en Reglementen 2023-2024 online

Zaterdag 15 juli 2023

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

Nog op zoek naar een vakantiejob in 2023?

Vrijdag 14 juli 2023

Op het einde van de zomervakantie worden de turntoestellen van Gymfed volledig op orde gezet en plannen we daarom het nodige onderhoud in. Hiervoor zijn we nog op zoek naar helpende handen. Ben jij 16 jaar of ouder en nog op zoek naar een vakantiejob? Dan is dit jouw kans!

Mis niets van het WK Rope Skipping 2023

Woensdag 12 juli 2023

Van 18 tot 23 juli gaat het (jeugd) wereldkampioenschap Rope Skipping door in Colorado Springs, USA. Onze Belgische delegatie staat te popelen om na 5 jaar opnieuw op een wereldkampioenschap te kunnen staan. 

World Cup Tumbling Coimbra 2023 - 2 finales voor België

Zaterdag 8 juli 2023

Op 7 en 8 juli ging in Coimbra (POR) de tweede World Cup Tumbling van juli door. Voor België zagen we 4 gymnasten aan de aftrap. In totaal werden er 2 finales gesprongen.

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

World Cup Tumbling & Trampoline Santarem 2023 - BRONS voor Louise & Brent

Zaterdag 1 juli 2023

Op 1 en 2 juli gaat in Santarem (POR) een World Cup Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we 7 gymnasten in drie verschillende disciplines aan de aftrap. Op zaterdag 1 juli stonden de kwalificaties op het programma. Er werden in totaal 5 finales verzameld!

74 clubs behaalden dit seizoen het Q4Gym-label!

Vrijdag 30 juni 2023

In het seizoen 2022-2023 behaalden 74 clubs het kwaliteitslabel 'Q4Gym'.
We zagen clubs dit jaar opnieuw recht veren na een moeilijke coronaperiode. De 74 clubs werkten met succes en enthousiasme hun audit af. Proficiat!
Deze clubs worden beloond met incentives uit het Jeugdsportfonds en mogen begin september hun pancarte verwachten!

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

Dit zijn de winnaars van de WK-scholenactie

Donderdag 29 juni 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. In maart lanceerden we een WK-scholenactie om kinderen en jongeren in beweging te brengen. Scholen konden tot gisteren deelnemen aan de winactie om kans te maken op coole WK-prijzen. Vandaag maken we de winnaars bekend!

Jouw stand op het WK Turnen? Dat kan!

Dinsdag 27 juni 2023

Jouw producten promoten op het WK Turnen 2023 in Antwerpen? Ja hoor, het is mogelijk! Als WK-standhouder krijg jij een volledig eigen stand in onze Fanzone, the place to be voor en na de competities. Ga je mee voor deze totaalbeleving en maken we er samen een succesverhaal van?

21 Medailles op Special Olympics Berlijn 2023

Maandag 26 juni 2023

Van 17 tot 25 juni gingen in Berlijn de Special Olympics Wereldspelen door. Duizenden sporters met een intellectuele beperking kwamen in 26 verschillende sporten in actie. Voor België namen 4 gymnasten deel aan de Wereldspelen. In totaal werden 21 medailles verzameld. 

Keziah Langendock zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 22 juni 2023

Keziah Langendock (Gym Passion Herseaux) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Keziah haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Nieuw! Kennis- en Inspiratiedocument voor outdoor parkour infrastructuur.

Donderdag 15 juni 2023

Geïnteresseerd in parkour infrastructuur? Benieuwd naar de mogelijkheden? Op zoek naar tips of inzicht in hoe de ruimte de beoefening van parkour beïnvloed? Neem zeker een kijkje en laat je inspireren!

Club in de kijker - K.K.T.S.V. Hou Ende trou Merksem vzw

Donderdag 15 juni 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In juni zetten we een gloednieuwe Gymfed-club in de kijker, maak kennis met Hou ende Trou!

Schitter met jouw dans- of demoteam op het WK Turnen

Woensdag 14 juni 2023

Van 30 september tot 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans voor de grootste gymnastiekcompetitie van het jaar, het WK Turnen. Voor de opening van elke competitiedag zijn we op zoek naar dans- of demoteams die zelf willen schitteren op dit topevenement. 

Met jouw school naar het WK Turnen? Dat kan!

Dinsdag 13 juni 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. Ben jij leerkracht in het basis- of secundair onderwijs en wil jouw school het WK Turnen van dichtbij meemaken? Kom op maandag 2 oktober met jouw klas naar het WK Turnen en neem deel aan de winactie. 

Hoe word je een betere trainer?

Vrijdag 9 juni 2023

Trainers, jullie bepalen in grote mate het succes van de sportclub. Een goed bijgeschoolde trainer is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

Naast de initiatorcursus, opleiding Kidies en basisgym in de club, kan je nu ook een opleiding volgen als wedstrijdtrainer om beter feedback te geven, je sporters te motiveren en écht te luisteren naar hun noden. 

Kijk jij ook al uit naar het nieuwe seizoen? Stay tuned!

Vrijdag 9 juni 2023

Jullie werken vermoedelijk de laatste trainingen van dit seizoen af, maar onze coördinatoren en overlegplatformen kijken al vooruit naar het volgende seizoen.