Zoeken

Nieuwsberichten

Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) pakt 2 finales op allereerste World Cup - Foto Thomas Schreyer

World Cup Toestelturnen Caïro - Vier finales

Donderdag 27 apr 2023

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trekken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. Op donderdag 27 april stonden de eerste kwalificaties op het programma. De gymnasten verzamelen 4 Toestelfinales. 

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Woensdag 26 apr 2023

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 23 tot 29 juli in Sangalhos (POR).

Rust Roest Brugge op zoek naar voltijdse en halftijdse coach TTJ

Woensdag 26 apr 2023

Een opleiding initiator volgen? Deze cursisten overtuigen je in no time!

Dinsdag 25 apr 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is zo belangrijk om met een diploma voor je groep te staan. De cursisten van de initiatorcursus in Sint-Niklaas leggen het uit.

Club in de kijker - Turnkring Vlamertinge vzw

Woensdag 19 apr 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april zetten we Turnkring Vlamertinge vzw in de kijker!

Best Show Teams Finale 2023 - Selectie DANS bekend

Dinsdag 18 apr 2023

Op zondag 16 april ging in Pelt de laatste danswedstrijd van het seizoen door. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale 2023 bekend te maken!

Artigym Herzele

"Gymtopia implementeren in onze clubwerking gaf ons veel positieve energie"

Dinsdag 18 apr 2023

Artigym Herzele, een club uit de Vlaamse Ardennen telt 350 leden. We ontmoeten er de enthousiaste voorzitter Inge Gysels voor een clubbezoek en interview. Onder Inge's impuls startte de club dit seizoen met Gymtopia voor alle 7-8 jarigen. Benieuwd naar hun aanpak en ervaringen? Lees dan zeker verder.

Drie medailles voor juniores Toestelturnen op Rheintalcup 2023

Maandag 17 apr 2023

Op 15 april ging in Widnau (SWI) de jaarlijkse Rheintalcup door. Enkele juniores en seniores Toestelturnen jongens trokken naar Zwitserland om er deel te nemen aan de competitie.

EK Turnen - 8ste plaats voor Fien Enghels aan balk

Zondag 16 apr 2023

Zondag 16 april, de laatste finaledag op het EK Turnen in Antalya, Turkije. Vandaag is het Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) die samen met de 8 beste gymnasten in actie komt tijdens de toestelfinale aan de balk. 

ZILVER en BRONS op EK Turnen

Zaterdag 15 apr 2023

Op het EK Turnen knallen Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maxime Gentges (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) in de toestelfinales in Antalya. Met BRONS op sprong en de titel VICE-EUROPEES kampioen paard met bogen brengt Baloise Team BELGYM twee medailles mee,naar huis. Aan de damesbrug wordt Lisa Vaelen knap 7de.

EK Turnen: Sterke 4de en 5de plaats in AA-finale

Vrijdag 14 apr 2023

Vrijdag 14 april, de tweede dag van de allroundfinales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) schrijven Belgische geschiedenis en worden knap 4de en 5de op het EK. 

EK Turnen: 12de en 18de plaats in AA-finale jongens

Donderdag 13 apr 2023

Donderdag 13 april, de derde competitiedag op het Europees kampioenschap in Antalya, Turkije. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Victor Martinez (Althanor Gym Club - FfG) vertegenwoordigen de Belgische driekleur in de allroundfinale waar de 24 beste turners, 2 per land, opnieuw in actie komen.

Droom jij van een topsportcarrière Acro?

Donderdag 13 apr 2023

Word je 12 jaar of ouder in 2024, ben je gedreven door de discipline Acro en wil je dat tikkeltje meer? 

EK Turnen: WK-ticket en 5 finales voor Baloise Team BELGYM meisjes

Woensdag 12 apr 2023

Woensdag 12 april, de tweede competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. Na de kwalificaties van de jongens is het de beurt aan de meisjes van het Baloise Team BELGYM. Ze kwalificeren zich als 7de voor het WK Turnen in eigen land en halen 5 finales.

EK Turnen: WK-ticket en 3 finales voor Baloise Team BELGYM jongens

Dinsdag 11 apr 2023

Dinsdag 11 april, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije. De jongens van het Baloise Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg. Ze kwalificeren zich als 8ste voor het WK Turnen in eigen land en halen 3 finales.

Klaar voor een toffe paastraining?

Zondag 9 apr 2023

De gymnasten zitten ondertussen volop in vakantiestemming, en wat is dé beste manier om hun vakantie-energie even volledig te kunnen uiten? Een super toffe paastraining natuurlijk! Speciaal voor jullie hebben we zowel een paastraining die je als trainer kan geven voorzien, alsook een toffe uitdaging voor de gymnasten thuis.

Foto: Christian Degroote

World Cup Acro & FIAC 2023 - GOUD voor meisjes drie, BRONS voor meisjes paar

Donderdag 6 apr 2023

Van 6 tot 9 april gaat in Puurs de World Cup Acro door. Voor België zien we meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) voor het eerst in actie bij de seniores. Daarnaast zien we ook het nieuwe topsport meisjes paar in actie op het jongerentoernooi, de FIAC. Na een knappe finale keren meisjes drie huiswaarts met GOUD, het meisjes paar mag BRONS in handen nemen. 

Mis niets van het EK Toestelturnen

Woensdag 5 apr 2023

Van 11 tot 16 april staat in Antalya, Turkije, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes strijden onze Belgische seniores om een selectie voor het WK Turnen in eigen land. 

KBT & Baloise gaan samen voor beweging

Woensdag 5 apr 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond, KBT, en Baloise slaan de handen in elkaar voor een tweejarig partnership. Tot december 2024 gaan we er voor, zoveel mogelijk mensen samen in beweging brengen.

XL Rope & Dance vzw pakt de Belgische titel in de categorie A19+ Mixed

Belgische titels Rope Skipping Teams 2023 verdeeld

Maandag 3 apr 2023

Op zaterdag 1 en zondag 2 april werden in Zwijnaarde de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams verdeeld. Ook de selectie voor het wereldkampioenschap werd bekend gemaakt.

Algemene vergadering 2023 - Wat moet je weten?

Donderdag 30 mrt 2023

Op dinsdag 28 maart schaarden maar liefst 215 bestuurders uit 157 clubs zich achter hun computer om de jaarlijkse statutaire vergadering van Gymfed bij te wonen. 
Heb je het gemist? Geen nood, in dit artikel vatten we alles voor je samen en kan je alles herbekijken.

Exclusief aanbod gymnastiekmateriaal Gymfed-clubs

Donderdag 30 mrt 2023

Is jouw club op zoek naar nieuw gymnastiekmateriaal aan voordeeltarief? Dan hebben we goed nieuws! Als Gymfed-club krijg je in pre-order de kans om het gymnastiekmateriaal van het WK Turnen 2023 in Antwerpen aan min 25% korting te bestellen. Plaats je bestelling en geniet vanaf oktober van topmateriaal waar de meest recente wereldkampioenen hun titels op scoorden.

Schouderblessure trekt streep door EK voor Nina Derwael

Woensdag 29 mrt 2023

Van 11 tot 16 april staat het Europees kampioenschap Toestelturnen in Antalya, Turkije op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zal omwille van een schouderblessure niet deelnemen aan deze internationale competitie. De Belgische delegatie wordt bekend gemaakt op woensdag 5 april.

WK Toestelturnen juniores 2023 - Yelena en Hanne schitteren in de allroundfinale

Woensdag 29 mrt 2023

Van 29 maart tot 2 april ging in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. Voor België zagen we vijf gymnasten in actie. Op woensdag 29 maart gaven de jongens de aftrap in Antalya. Ze turnden een mooie competitie en Giel Vandeberg behaalden een unieke prijs voor zijn oefening aan vloer. Op donderdag 30 maart turnden de meisjes hun kwalificaties. Ze wisten twee plaatsen in de AA finale te bemachtigen. Op vrijdag 31 maart werd Yelena knap 11de en Hanne 23ste in de allroundfinale.

Maak je klaar voor het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j

Maandag 27 mrt 2023

We maken ons klaar voor het eerste Belgisch kampioenschap van 2023! Op 1 en 2 april organiseert Gymfed in samenwerking met Sipiro vzw het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. De skippers zullen strijden om de Belgische titels in Sporthal Hekers te Zwijnaarde.