Zoeken

Nieuwsberichten

Start wedstrijdseizoen 2023-2024

Dinsdag 10 oktober 2023

We tellen samen af het einde van deze week want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 23 Recreatoernooien en 9 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2023-2024 vind je hier.

Hoe kan jij jouw sporters het best voorbereiden op een wedstrijd?

Maandag 9 oktober 2023

Op 15 oktober staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Wij geven je graag enkele tips over hoe jij jouw sporters optimaal kan voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijd. 

Olympisch ticket voor Noah Kuavita

Zondag 8 oktober 2023

Zondag 8 oktober, op het WK Turnen in Antwerpen werden de laatste Olympische tickets verdeeld na de Toestelfinales. Onder hen, onze Belgische gymnast Noah Kuavita.

AA-finale voor Luka Van den Keybus op WK Turnen

Woensdag 4 oktober 2023

Donderdag 5 oktober stond de eerste individuele finale op het programma op het WK Turnen. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) plaatste zich als derde reserve voor deze finale. Na het uitvallen van 3 gymnasten, zagen we de Vlaamse Luka Van den Keybus samen met de 24 beste turners in actie aan de 6 toestellen.

Tumbling French Cup 2023

Maandag 2 oktober 2023

Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

Kwalificaties Baloise team BELGYM dames

Maandag 2 oktober 2023

Op maandag 2 oktober zagen we de dames van het Baloise Team BELGYM in actie op het WK Turnen in Antwerpen.

What's to come - Oktober 2023

Zondag 1 oktober 2023

Wat er in oktober allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

2 plaatsen Olympische Spelen Parijs

Zondag 1 oktober 2023

Op het WK Turnen werden op 1 oktober de laatste subdivisies in de herencompetitie afgewerkt.

De kracht van een trainersopleiding

Zaterdag 23 september 2023

Jij bent ongetwijfeld een toegewijde trainer die met hart en ziel voor zijn groep staat. Je begrijpt als geen ander dat het geen eenvoudige taak is om elke keer de meest optimale training te verzorgen voor al je sporters. Dit vereist aanzienlijke kennis, uitgebreide vaardigheden en de juiste mentaliteit. Een trainersopleiding vormt de eerste stap om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Enkele tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Woensdag 20 september 2023

We willen jullie graag informeren over onze Gymfed-tools, die speciaal ontworpen zijn om je trainingen te verbeteren. Hier zijn de vijf meest handige tools voor onze trainers en clubs. Wacht niet langer en verken ze direct! 

Q&A - Gymfed Academy Days

Vrijdag 15 september 2023

Wat zijn de Gymfed Academy Days? Waarom worden deze georganiseerd?... Heb jij hier ook zoveel vragen over? Els en Inge proberen alvast met deze Q&A antwoorden te geven op jullie vragen!

Club in de kijker - turnclub ART GYM

Woensdag 13 september 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ART GYM!

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 september 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

5 weetjes over Gymtopia

Woensdag 6 september 2023

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

6 tips voor een vlotte start met jouw kleuters

Woensdag 6 september 2023

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!

Welke Gymfed-club kies jij?

Zaterdag 2 september 2023

Actief bezig zijn zorgt niet alleen voor een betere conditie en betere levensstijl, maar ook voor heel veel plezier. Ben je getriggerd om te gaan turnen, dansen, freerunnen of rope skippen? Dan kan je terecht bij één van de Gymfed-clubs in jouw buurt. 

5 redenen om met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken

Vrijdag 1 september 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen in Antwerpen. Supportert jouw school de meisjes van Baloise Team BELGYM richting de finales? Ontdek 5 redenen om op maandag 2 oktober met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken. 

Bekijk de wereld van onze diverse gymnastiekdisciplines

Woensdag 30 augustus 2023

Of je nu droomt van krachtige prestaties aan de ringen, dansen op muziek, sensationeel trampolinespringen, adembenemende tumblingreeksen, of het overwinnen van stedelijke obstakels met freerunning, onze clubs bieden een rijke variëteit aan gymnastiekdisciplines om uit te kiezen. 

Stem jij ook voor Galina Biegeleisen?

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijdens de 'Week van de Official' van 7 tot en met 15 oktober zetten we alle juryleden extra in de bloemetjes. Galina Biegeleisen is voor Gymfed geselecteerd om 'Official personality van het jaar' te worden. 

7 overtuigende redenen om jouw kind te laten turnen

Dinsdag 29 augustus 2023

Het is algemeen bekend dat sporten van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van je kind. Maar waarom zou je specifiek voor turnen kiezen? Turnen legt de hoeksteen voor een leven vol sportiviteit en beweging voor jouw kind. Vanaf een jonge leeftijd kunnen ze zich in deze discipline storten en zo de basis leggen voor een actief en gezond leven.

Activiteitenkalender 2023-2024

Maandag 28 augustus 2023

Augustus loopt op zijn einde, iedereen maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen!

Pre-selectie Baloise Team BELGYM WK Turnen

Donderdag 24 augustus 2023

België wist op het afgelopen EK Turnen in Antalya 2023 de 7de plaats te behalen tijdens de teamfinale dames en de 8ste plaats bij de heren. Daarmee plaatsen ze zich zowel met het vrouwen- als mannenteam voor het WK Turnen in Antwerpen in 2023.

WK Ritmiek 2023

Dinsdag 22 augustus 2023

Van 23 tot en met 27 augustus ging het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) nam het voor België op tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen. Met een totaalscore van 75.500 eindigt Alessia op de 70ste plaats in het klassement.